9 september 2012

Dum Dummare...

Patric Wener och Marc Le Rose?


Så har då historien om Mora IK:s dåliga förlorarmentalitet tagit en ny vändning. Eller trappats upp. Mora IK har anmält inte mindre än tre spelare från Västerås till disciplinnämnden. En nämnd som är satt att döma det domaren inte klarar av att bedöma. De tre spelarna i Västerås är i tur och ordning Viktor Mårtensson, Kenneth Bergqvist och Marcus Jonsson. Västerås å andra sidan är inte sämre utan kastar in en anmälan mot Moras Jonas Westerling.  Därmed är cirkusen i full gång. Nu har den dessutom tagit steget från lokaltidning till rikspress i form av Aftonbladet. Nu är det plötsligt på allvar. På riktigt. (se artikel)

Man tar sig för pannan, suckar djupt, och undrar lite stillsamt vart männen tagit vägen? Vad är det för sillmjölksfasoner? Från båda lagen! Men framförallt från Mora som initierat det hela med sin anmälan mot våra spelare. Dessvärre föll min egen föreningen till föga och gjorde en motanmälan. Det kunde de låtit bli. Nu framstår vi själva som lika griniga, barnsliga, småaktiga och långsinta som dalmasarna. 

Jag kommer osökt att tänka på filmen Dum Dummare! Här försöker de inblandade verkligen göra sig dummare än vad som är nödvändigt!

Nej, nu gäller det för båda föreningarna att krafsa sina kastanjer ur elden för att glömma och gå vidare. Detta drar bara ett stort löjes skimmer över båda föreningarna. 

Då jag själv såg matchen, och alla incidenter, ser jag ingen som helst anledning att driva något fall vidare. Trots allt fanns det tre(3) domare på isen som i stort gjorde en hygglig bedömning av det som inträffande under matchen. 

Så, snälla ledare i Västerås: -Ta av dumstruten, återkalla er anmälan, och låt Mora stå ensamma vid den mediala skampålen...


Moras tränare presenterar sig själv


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar