19 september 2012

Warg - tider!

Västerås - Troja 4-3 (str)
Tack kära Gulsvart för denna seger. Hur ni bar er åt för att vinna är en aning förvirrande. Spelet lyser långa stunder med sin frånvaro men när slutsignalen ljuder står ni där med ännu en seger! Men bugar, bockar, och tackar för underhållningen. För underhållning är det även om spelet är lite kryckigt emellanåt. Dock ska det erkännas att gentemot den tidigare hemmamatchen mot Tingsryd så var det ett steg i rätt riktning. Idag fick vi se lite av vad laget har för kompetens när passen väl sitter på bladet. Då sågade man sig elegant förbi Trojas försvar och broderade sig snyggt fram till avslut. Kvitteringen till 1-1 var riktigt vackert där fyra snabba precisa pass i anfallszon bäddade för Robin Nilssons mål. Även 3-1 var av hög karat där Marcus Ericsson förtjänstfullt tog sin in i zon, höll i pucken, och när  Brady Leisenring var i position kom passningen perfekt och rasslet i nätet ett faktum.

Att Gulsvart sedan på ett flagrant sänt gav bort matchen genom några fatala felbeslut får sättas upp på den tidiga säsongens konto. Gissar att något liknande inte hade hänt om vi spelat i omgång tjugofyra. Men nu stod vi på hälarna efter vårt mål fram till 3-1 och bjöd in Troja till match. Det tog bara sju(!) sekunder för Troja att reducera till 2-3 via ett enkelt genombrott av Trojas Gustafsson där han synbarligen enkelt fick hänga in pucken upp vid första stolpkrysset. Efter det fick Troja massor av energi och var det starkare laget perioden ut. Kvitteringen till 3-3 var av sådan art att man mest ville svälja kepsen av leda. En avvaktande utvisning på Marcus Söderkvist förvandlades till en dubbelutvisning genom Andreas Lindhs överambition i ena sarghörnet. Man fick genast "Mora-vibbar" och drog sig till minnes den femminutare som Lindh drog på sig i den matchen. Då tappade vi 3-1 till 3-4 på mindre än en minut!

Somliga lär sig av sina felbeslut, andra ser felbeslut som en del i sitt spel. Man får verkligen hoppas att "Ante" väljer sina tillfällen att proppa motståndare bättre i fortsättningen.

Överlag tycker jag trots allt att spelet var lite bättre sett över tre perioder än matchen mot Tingsryd men det finns fortfarande en hel del att jobba med. Att vi ståtar med tre segrar på tre försök är ren bonus med tanke på det. Men vi skola icke skämmas för dessa vinster då man tidigare säsonger varit med om motsatsen. Då har vi dominerat spelet, skotten, skeendet, men fått se våra motståndare lämna isen med alla poäng i bagaget...

I övrigt bryr jag mig inte kom att kommentera vårt stundtals fullkomligt genomusla powerplay. Det kan vi ta en annan gång..

Till sist: - Jag tycker Stefan Warg imponerar!

Gustaf Lindvall +++
Släpper in två puckar ur snäva vinklar. Känns som han kan täta till bättre där. Varför går målvakter ned på knä på vinkelskott? Räddar Trojas tredje straff och bidrar därmed till segern.

Backar
Robin Nilsson +++
Lite fladdrig i sitt spel emellanåt men inga stora misstag i dagens match. Fint mål fram till 1-1.
Fredrik Winge ++
Har det jobbigt i det fysiska spelet runt egen kasse. Måste jobba mer med fötterna för att snabbare komma fram till pucken.
Andreas Lindh +++
På väg mot ett högre betyg men så kom den obligatoriska(!) idiotutvisningen som gav Troja chansen att spela  fem mot tre och där kvittera till 3 - 3. Suck, dubbel-suck!
Per Helmersson +++
Hygglig insats med tanke på att det var första tävlingsmatchen. Ett mål på kontot i dagens match.
Jonas Emmerdahl +++
Spelar med större marginaler, mer självförtroende, och använder sin fysik bättre. Några fumliga ingripanden i sista perioden annars stabil matchen igenom.
Stefan Warg +++++
Klart bäste back i dagens match. Spelar enkelt och rejält. Överdriver inte sitt spel. Har förmåga att täcka puck, hålla i, och skapa lugn i egen zon. Ser lovande ut!

Forwards
Mikael Zettergren ++
Några bra aktioner men ett missat friläge och en missad straff är inte godkänt för en sniper!
Robert Kimby ++
Såg tung och seg ut idag. Kom inte alls till sin rätt. Några få bra ingripanden annars väldigt blek!
Mikael Frycklund ++
Frejdig, orädd, och spännande kille. Några bra aktioner idag men behöver komma med i spelet mer.
Kevin Weiskog ++
Obekväm spelare som flera gånger var i ansiktet på sina motståndare. Fortfarande lite "valpig" i sitt spel men där finns det mer att plocka fram om han bara får fortsatt förtroende.
Jonte Berg ++
Inte många rätt i dagens match!
Brady Leisenring ++
Osynlige mannen i två perioder innan han stänker in 3-1 på fint pass från Marcus Ericsson
Victor Backman +++
Fick ihop tre assist idag utan att glänsa. Inte illa!
Viktor Mårtensson +
Ett vettig offensivt byte, en bra tackling, annars osynlig. Kan få svårt att hålla en plats i laget när det landar nyförvärv.
Markus Kinisjärvi ++
Jobbar och sliter men det händer för lite offensivt.
Kenneth Bergquist ++++
Dagens bäste forward. Räknade till tre rejäla tryckare från Kenneths sida. Han fortsätter därmed på den inslagna vägen från tidigare matcher där han visat upp ett helt nytt fysiskt spel. Jobbade föredömligt i alla sina byte. Nu fattas bara målen.
Marcus Eriksson +++
Blandar och ger. Man vill se lite mer. Två framspelningar idag som gav mål.
Marcus Söderkvist ++
Drog på sig en tung utvisning i tredje som bidrog till Trojas kvittering. Blek framåt och hade det tungt bakåt i dagens match.