28 september 2012

Överkörda #2

Vad är det som händer?Oskarshamn - Västerås 7-3
Här trodde men, enfaldigt nog, att man sett sitt lag göra ett riktigt bottennapp i matchen mot Mora. Man trodde att man där, och då, fick se lagets lägsta nivå. Att vi verkligen var nere i botten av formkurvan. Att vi nu bara kunde bli bättre. Men se där så fel man hade. Vi hade tydligen ännu en dimension av uselt spel att visa upp. Vi hittade en väg att prestera ännu sämre! Hur nu det kunde vara möjligt? Egentligen är det beundransvärt att ett lag kan fortsätta sjunka trots att man redan står på den absoluta botten. Kanske är det den nya fysiken? Kanske har gravitationen, tyngdkraften, på något utomjordiskt sätt påverkat hela truppen? Kanske lider spelarna av anal galvanismen vilket påverkat gravitationen? Kanske har de med sig små spadar så att de kan gräva sig ned ännu djupare i - skiten? Vad vet jag om detta? Inte mycket!

Vad jag vet är att vi ännu inte sett någon Bulan-effekt i truppen. Eller är det den vi ser nu? Har alla andra spelare i truppen totalt tappat fokus på vad de själva förväntas göra bara för att det kommit in en kille i laget som spelat/ar på en högre nivå? 

Lagspel är märkligt. Märkligt ur det perspektivet att så många kan göra så lite samtidigt! Här pratar vi om spelare som besitter massor av erfarenhet, som varit med förr, som kämpat i både med och motgång, men som för tillfället tycks drabbats av en kollektiv stroke. Har de månne blandat sportdrycken fel? Har de fel storlek på suspensoaren? Sitter den och klämmer över kulorna så att spelarna tappar fokus? Felslipat? 

Mys och pys kontra Argt
Bloggen drar sig till minnes att någon spelare, i en intervju, påstod att det var skillnad nu med ny tränare i båset. Nu var det mycket mysigare stämning. Lite mer avslappnat och avspänt. Jo, man tackar. Är det där skon klämmer? Åker man runt numera, iförd klubbmärket, och myser? Waltin ansågs, tydligen av många, vara en otrevlig jävel i umgänget med grabbarna. Lite asocial - påstods det. Ställde krav, skällde, och krävde 100% insats annars bänken alternativt kylskåpet. Skillnad nu. Nu har man en skön stämning i truppen. Det är ju bra - på något sätt. Självklart är det viktigt att man trivs och har det mysigt på sin arbetsplats. Så vill alla ha det  - eller hur? Ur det perspektivet är det skönt att Waltin fick foten. Kan fan ha en chef som ställer krav...

Bloggen, som ofta är otroligt eftertänksam och insiktsfull, ställde tidigt frågan huruvida vårt målvaktsspel skulle kunna bära laget denna säsong. Svaret har vi fått nu. No more comments, som Norrmannen sa!

Ska man ge upp nu då? Äsch, inte då. Vem vet. Det kanske finns ännu en nivå av "uselhet" att visa upp. Och det vill man inte missa för allt i världen. Om vi kan vara bäst på att vara sämst så är vi i alla fall bra på något. Av den anledningen kommer undertecknad i vanlig ordning infinna sig till nästa hemmamatch, och nästa, och nästa...


Nu går vi ut och blir överkörda av Djurgården - Heja VIK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar