16 september 2012

Knappt

Man tror knappt det är sant. Nu har vi  knäppt två lag på näsan..

Almtuna - Västerås 1-2
Så rullar segertåget vidare. Almtuna besegrades precis så knappt som bloggen förutspådde. En rätt harmlöst avslut från Robin Nilsson letade sig stillsamt in i Almtunas kasse. Vem har sagt att man alltid måste skjuta som en häst sparkar? Räcker bra med en och annan myra ibland. 

Rapporter från matchen säger sitt tydliga språk. Åter var det målvaktsspelet och en hyggligt stabil defensiv som borgade för tre nya och härliga poäng. Framåt, offensivt, var det dessvärre lite sämre. Stundtals hade vi i denna match lika svårt att spela oss ur egen zon som i segermatchen mot Tingsryd. Kanske är det vi ser nu, avsaknaden av att kraftfullt offensivt spel, vår nye tränares filosofi? Vi låter motståndarna stånga sig blodiga mot vårt försvar och smiter sedan upp och petar in en och annan balja. Om så är fallet kan vi lika gärna fortsätta på den inslagna vägen. Invagga motståndarna i den falska föreställningen att de "äger matchen" och i ögonblick av ouppmärksamhet så vänder vi spelet och hänger en strut.

Att vinna en match, på bortaplan, efter att ha avlossat endast nio(!) skott är på något sätt särskilt beundransvärt. Devisen att "spara på krutet" tycks gälla i laget.  Å andra sidan skickade vi inte iväg särskilt många skott i hemmamatchen mot Tingsryd men hängde där fem kassar. Vår nye tränare, Fagervall, har något på gång. Sanna mina ord. Men så är han gammal militär och vet hur man siktar..

Målskyttar denna gång blev Kenneth Bergqvist(1-0) och tidigare nämnde Robin Nilsson(2-1). Matchens gigant måste man ändå utse vår målvakt Lars Johansson till. Två insläppta på två matcher. Det duger bra det. Förhoppningsvis coachar inte Fagervall lika illa som tidigare Mats Waltin gjorde angående våra målvakter. Då fick de stå åt sidan efter att ha spelat stabilt i några matcher - typ. Effekten av det blev, tyvärr, två målvakter som aldrig spelade riktigt på topp.

Hur var det nu? Vi torskade två träningsmatcher mot Almtuna. Almtuna fick då, hur många poäng? Nä, just det. De fick inga poäng alls för den bedriften. Det gäller att vinna rätt matcher, fattar ni väl!

Nu väntar Troja hemma på onsdag. Kan vi fortsätta plocka trepoängare trots avsaknad av riktigt fungerande offensiv? Det återstår att se. Bara att hoppas på att Lars Johansson får fortsatt förtroende. Då räcker det tre-fyra avslut varje period för att inkassera nya friska tre poäng..

Almtuna då? Ja, de får leta vidare efter något annat lag att besegra. I nästa match ställs de mot uppblåsta Boforsare och kommer få slita ont. Kan inte tänka mig att de tar med sig poäng från den matchen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar