12 augusti 2011

Stå upp!

En röv tar mer plats än två fötter!


Sedan många, många, år tillbaka är jag en hängiven "ståplatsare". De gånger jag suttit på en ishockeymatch kan räknas på ena handens fingrar. Jag trivs helt enkelt med att stå. Så är det. Att sitta är inte min melodi. Det hinner man göra under dygnets andra timmar. För inte tala om att man ligger rätt mycket! Så att stå en match är en självklarhet för en annan. Inte ens under pauser finner jag det nödvändigt att sitta ned. Sådan är jag. Och inte skäms jag ett dugg över detta faktum. 

Att sitta på en ishockeymatch är med andra ord rätt främmande för mig. Anledningen är enkel. Jag känner mig inte komfortabel. Det är som att tvingas att använda slips till pyjamas - ungefär. Inte nog med att det rent estetiskt är föga tilltalande så är det en ren säkerhetsrisk. Tänk om man drar i slipsen när maran rider en under natten. Det vore grant det. Vakna på morgonen och upptäcka att man dött av kvävning! Nej. Varken slips eller sittplats är min likör. Och. Av någon anledning förknippas sittplats med - slipsar! Se där hur saker kan falla på plats..

Nåväl. Mitt inlägg hade egentligen en djupare avsikt. En avsikt som på något sätt gått förlorad på vägen - om man säger som så. Men tanken med inlägget var egentligen att lyfta fram en problematik som finns i ABB Arena sedan många år. Och det handlar om sittplats fast det är ståplats - typ!

Vad denna blogg hänger upp sig på är alla de fetrövar som tar upp plats på ståplats genom att - just det - sitta. Inför varje match ser man samma sak på ståplatsläktaren. Människor, utan synliga handikapp, envisas med att sitta på ståplatsläktaren medan de väntar på att matchen skall starta. Problematiken är bara den att de då ockuperar två platser per röv och förhindrar andra besökare att komma upp och in på läktaren. Istället tvingas dessa att antingen vända, för att hitta plats på annat ställe i arenan, eller så proppas gångar och trappor igen alldeles fullständigt.

Elände!

Ska det vara så förskräckligt svårt att lösa denna problematik till allas fromma? Hur vore det om de så vackert utstyrda matchvärdarna tog ett litet större ansvar och försökte leva upp till epitetet "matchvärd"? Det behövs bara att en, eller två, av dessa värdar tar sig upp på läktaren så kan de eliminera de fetrövar som, match efter match, sitter och blockerar för andra.

Så tycker jag!

För den allmäna trivseln - gör en insats nu kära match, eller, publikvärdar. Vad är annars ert uppdrag om inte att vara behjälpliga så att alla besökare erbjuds samma möjlighet att se matchen?


3 kommentarer:

  1. Har du provat AC3-comfort för dina rövbölder? Varför stå när folket har svikit och inte kommer på matcherna? Finns det plats för att sitta så gör man väl de. Men självklart ska alla stå om det bäddar för de. Stå plats kommer alltid vara ståplats. Men sitt för guds skull om det finns plats. Men till denna säsong hoppas vi på fullt på stå plats så man slipper sitta.

    SvaraRadera
  2. Jag skiljer på sak. Är det lite folk finns det naturligtvis möjlighet att sitta. Det jag vänder mig mot är när folk sitter och tar upp plats så att andra inte kommer in på läktarn....

    SvaraRadera
  3. På den biten håller jag med dig till 100%. Men angående min påhopp mot dig va att ditt inlägg va lite tvetydligt på vilken bit det gällde. Då har vi rätat ut de sträcket. Fortsätt nu med ditt bra jobb på sidan. Följer dig med nöje denna säsong.

    SvaraRadera