31 augusti 2011

Snart rasslar det i nätet...

Äntligen match - WOV!



Underbart! 
I morgon är det äntligen dags. Skellefteå AIK kommer på besök till ABB Arena. Förra säsongens SM-finalist. Inte illa. Skellefteå går mot en spännande säsong. Vad kan de göra nu när de tappat flera av sina mest tongivande spelare? Kan de verkligen upprepa förra årets fina säsong eller kommer det en rejäl baksmälla? Att vara bra en säsong var femte år är en sak. Att vara bra varje säsong(som Färjestad) är en helt annan femma. Till det krävs det en enastående kontinuitet både i föreningen, ekonomin och spelartruppen. Personligen tvivlar jag på att Skellefteå kan göra en lika bra säsong igen.

Vad kan man förvänta sig av Gulsvart? 
Ärligt talat vet jag inte. Hur nedtränade är killarna? Hur många tunga träningspass har de i benen? Det kan bli allt och/eller inget. Som supporter får man nog ställa in sig på flera olika scenarier:
- Vi kan bli utspelade, överkörda, och förnedrade av ett åk och tempostarkt Skellefteå. 
- Vi kan komma ut och göra en spelmässig jämn match men bli dödligt straffade när vi dräller med pucken. 
- Vi kan till och med komma ut och köra över Skellefteå bara för att killarna i laget är så förbannat spelsugna och verkligen vill visa upp sig. Det är bara att välja det scenario som verkar rimligast.

Detta vill man gärna se i det egna laget:  
- Fortsatt stabilt målvaktsspel
- Fortsatt stabil defensiv(som förra säsongen)
- Snabba spelvändningar
- Aggressivt spel utan puck
- Effektivitet i avslut
- Något som liknar ett fungerande pp(inte som förra säsongen)

- Sedan gör det inget om någon av våra tänkta målskyttar, som Mikael Zettergren, fortsätter att sätta trissan i nät.

Nyfiken på
Det jag personligen är väldigt nyfiken på är vilken form av spelidé som spelarna följer. Blir det något liknande som de avslutade förra säsongen med, eller, blir det mycket dumpa puck och jaga? Kommer vi få se mer av LÖK-kedjan*? Kan de fortsätta vara så produktiva mot riktigt bra motstånd? 
- Kommer Viktor Mårtensson hänga med i skridskoåkningen?

Oavsett vad som händer i ABB Arena i mötet mot Skellefteå ska det bli förbaskat trevligt att se matchen. Nu skiter vi i den brutalt usla sommaren. Lägger eländet bakom oss. För det är nu det vankas ljusa tider. Säsongen är snart här...

*LÖK-kedjan= Broc Little, Peter Öberg, William Karlsson

Uppdaterat:William Karlsson deltar inte i denna match. Han lirar ju med Småkronorna i någon turnering Österut! Så var det med den "LÖK-en"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar