19 augusti 2011

Leksand - Västerås (Clas Ohlsson Cup)

Får vi se en Zorro i kvällens match?


Vad kan vi då förvänta oss i kvällens drabbning mot hela Dalarnas stolthet Leksand. Efter urladdningen mot Örebro senast finns det alla möjligheter att det bär raka vägen in i väggen. Det är lite av Jantelagens essens att ingen tillåts flyga för högt eller får lyckas för bra. Framgång måste vägas i motgång. Ett lag måste kunna hantera både Jing och Jang. Med andra ord finns det en uppenbar risk för att Gulsvart möter en övermäktig uppgift denna kväll. Inte för att motståndarna med självklarhet är bättre utan av den enkla anledningen att de är mer motiverade. Jing och Jang. Motivation slår klass etc....

För övrigt har nog inte Leksand råd med ännu en förlust. Speciellt inte mot en seriekollega. Ett lag som förväntas promenera rätt behagfullt fram till en kvalserieplats får inte uppvisa allt för stora brister från start.  Det tär på förtroendet. Det tär på truppen. Det tär på spelarna. Det tär på supportrar. Jing och Jang. Det måste finnas balans. Framgång vägas i motgång.

För Gulsvart gäller nu att surfa vidare på den lilla, men ack så välbehövliga, framgångsvåg man skapat till sig själva med vetskapen om att en förlust inte är hela världen. Med och motgång. Jing och Jang.

Nu tror jag dock att Mats Waltins mannar bara ångar på och  låter det bli som det blir. Finns ingen anledning att bromsa och fundera för mycket. Full fart i alla byten och sedan får man summera insatsen när Hesa Fredrik ljudit.

En seger är självklart alltid lika välkommen men inte nödvändigtvis högsta prioritet. Att bygga ett lag tar sin tid och det långsiktiga får inte försummas av kortsiktigt tänkande.

Idag vill man se om gårdagens insats var ren flax eller om det faktiskt finns tillräckligt med kompetens för att spela bra två gånger i rad. Något som vi hade förtvivlat svårt med i inledningen av förra säsongen.

Idag vill jag se några andra spelare kliva fram och visa sitt kunnande. Blir det Sperrle som får briljera längst där bak? Kan vi återigen spela stabilt bakåt? Får vi se några andra målskyttar denna gång?

Kul ska det bli ....

Kuriosa: #12 Fredrik Johansson gjorde en Zorro  mot Leksand borta förra säsongen - repris? Nu är visserligen Fredrik inte med i denna match  men Broc Little kanske kan:)


3 kommentarer:

  1. Dalarnas stolthet nja...

    SvaraRadera
  2. "Motivation slår klass" ja det såg vi ju igår=)

    SvaraRadera
  3. Dalarnas Stolthet kan iofs vara Gunde Svan!

    SvaraRadera