19 augusti 2011

Matchprogram

I en framtid nära oss?

Läste att AIK kommer gå ifrån det traditionella tryckta matchprogrammet och istället erbjuda sina besökare en digital motsvarighet. Tydligen anses det gamla formatet som förlegat, omodernt, dyrt och passé. Argumenten är bland annat att ett digitalt matchprogram kan hållas aktuellt på ett helt annat sätt och dessutom inbjuda till olika innovativa interaktiva aktiviteter. Typ tävlingar direkt i mobilen i anslutning till aktuell match. En modernare typ av "puckkastning" med andra ord. Istället för att kasta analoga(!) puckar kan en hänförd publik skicka digitala puckar via sin mobil. 

Nu vill inte denna Blogg på något sätt ses som bakåtsträvare, men, hallå! Finns det inte en liten hake här? Istället för ett matchprogram som kostar någon tia behöver nu alla som vill ta del av ett program investera rätt många TUSEN i en apparat som kan ta emot informationen? Eller har jag fattat fel! Är mobiler gratis - typ?

Den mobil jag själv är innehavare av, en Nokia för 225 spänn, vilken fungerar UTMÄRKT att ringa med, är självklart hopplöst ute. Men nu kanske jag är bakåtsträvare i alla fall då jag lever i den vanskliga tron att telefoner är till för att ringa med!

För övrigt kommer man aldrig kunna snyta sig i ett digitalt matchprogram och därmed anser jag hela idén som förkastlig....



3 kommentarer:

  1. Om jag inte minns fel så skulle det väl även delas ut ett, som jag dessutom tror skulle vara gratis, på matchrna.

    SvaraRadera