11 augusti 2011

Träningsmatcherna

Men vinn då, för i helvete!


Rätt kul att läsa kommenterar på olika forum efter träningsmatcher. Respektive supportrar tävlar i argument för att ursäkta lagets insats. Inför matchen gäller det att vinna, för lagmoralens skull, efter en förlust gäller "att det är inte nu" vi ska vinna! Sedan kommer den sedvanliga uppräkningen av allehanda ursäkter för det förlorande laget. "Vi var nedtränade", eller, "vi hade tränat för lite", eller, "vi hade inte den/de bäste/a spelaren/na med", osv osv. Underhållande på min ära:)

Nu senast drabbade Södertälje och Örebro samman i en tidig träningsmatch. SSK lyckades vinna efter förlängning. Efteråt tävlade respektive supportrar om att förringa varandras lag. Trots att alla anser att träningsmatcher är just - träningsmatcher - och resultatet oviktigt. 

För min del vill jag se att träningsmatcher används på ett konstruktivt sätt av tränarna. Det ska finnas en tydlig tanke inför varje tillfälle. Om jag som supporter ser att laget på något sätt "formeras" under träningsmatcherna kan jag med upphöjt lugn negligera resultaten. Oavsett om vi vinner,  eller förlorar, så handlar det om att hitta fram till något som fungerar. Allt från backpar till kedjeformationer. Så länge det inte delas ut poäng under träningsmatcher så måste tränarna få möjlighet att experimentera, prova, testa, för att hitta olika lösningar inför stundande seriespel.

- Men visst var det lite roligt att Örebro förlorade mot SSK:) 

Vårt Gulsvart har ganska precis en vecka till sin första träningsmatch. Det är perfekt. Då hinner de köra rätt mycket på is innan de ställs inför skarp läge. Ser fram mot träningsturneringen i Leksand med stort intresse. Finns några spelare i truppen som kan komma och kliva fram direkt. Tänker bland annat på vår Broc Little.

3 kommentarer:

  1. "- Men visst var det lite roligt att Örebro förlorade mot SSK:)"

    Den kommentaren tyder på att Örebrohockey gjort en hyfsad resa dom senste 3åren =)

    SvaraRadera
  2. Örebro har rest uppåt och SSK har rest neråt... Sedan mötas de båda.

    SvaraRadera
  3. Örebro har bevisligen "återuppstått" från de döda! Frågan är vad SSK har gjort? En förening med anor som ständigt balanserat på dödsrikets kant:) Tror nog, dessvärre för oss Gurkor, att SSK blir att räkna med redan denna säsong..

    SvaraRadera