20 augusti 2011

Avgörandet

Dags att vakna - match igen!


Idag smäller det till igen. Tredje matchen på tre dagar. Misstänker att det smärtar, ömmar och drar i muskler och senor hos våra Gulsvarta hjältar denna dag. Det tar på kroppen att spela matcher så tätt inpå. Minimalt med återhämtning. De som bäst klarar av att ladda om sin kropp står bäst rustade. Gissar att det masserats en hel del  sedan matchen mot Leksand. Klarar yngre spelare av tätt matchande bättre än äldre? Vete sjutton. Jag inbillar mig att de äldre, och mer rutinerade, spelarna är mer noga med återhämtning och underhåll. De vet vad som krävs. Yngre spelare är, som alla vet, lite mer odödliga. Tror de i alla fall:)

Oskarshamn då? Tja, vad ska man säga. Oskarshamn som en gång i tiden alltid var erkänt tunga och svåra att möta. De hade en tradition av mycket fysiskt spel. Men den tiden är nog förbi. Numera är de som vilket lag som helst. De "köper ihop" ett lag, som vi andra, och hoppas på det bästa. Det får bli lite som det blir. Enligt de som sett Oskarshamn tidigare matcher så spelar de lite tillbakadraget. Släpper in motståndarna i egen zon, trycker ut dem mot sargerna, och när motståndarna tappar puck försöker de skapa snabba spelvändningar. Lite tjeckiskt, på något vis.

Det kommer definitivt inte bli någon enkel match för oss idag. Jag är inte ens säker på att vi vinner. Allt handlar nu om hur Mats Waltin kan få igång sina gubbar. Matchen spelas dessutom mitt på dagen(13:00) vilket inte heller är optimalt. Grabbarna har knappt hunnit värma efter sängvärmen innan de ska in på is - typ!

Nåja, det är lika illa för båda lagen, kanske någon säger. Men det är det inte, faktiskt! Oskarshamn spelade sin match på dagen igår och har därför fått vila ut och återhämta sig betydligt längre. Det kan spela roll för matchöppningen. Troligen kommer Oskarshamn vara piggare än oss inledningsvis och då vore det förträffligt om det inte ramlar in några puckar bakåt, som senast mot Leksand.

Nåväl. Idag vill jag se, eller höra, att David Lundbohm varit med aktiv. Mera fart. Gärna mål. Tydligen får han spela "släpande" i sin roll som center(!) och därmed försvinner han lite ur matchbilden. Synd och skam. En så kraftfull spelare ska nyttjas offensivt. Smälla på. Dunka in motståndare i planket. Skjuta så det yr flisor ur sargen. Inte glida runt att täcka upp bakåt! 

Glädjande däremot att Broc Little går så bra - redan! Ett fynd tydligen. Minns Greg Jacina. Han som knappt kunde stå på grillorna i sina första matcher med oss. Men ni vet vad som hände. Han växte ut för varje ny match och blev till slut den nyttigaste spelaren i truppen. Om Broc Little börjar så här bra - hur ska det då sluta?

Dagens tips:
Västerås - Oskarsham 4-3
Örebro - Leksand 4-4 (5-4)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar