25 augusti 2011

SSK och lite Almtuna

Kringlorna från Södertälje


Jag är faktiskt lite imponerad av - SSK! Laget som balanserat mellan AS och ES de senaste tio åren. Laget som aldrig lyckats att ta det avgörande steget för etablera sig - i ES. Laget med så mycket tradition i klubbfärgerna att hälften vore nog. Ett lag med nio liv, tycks det. Upp och ned i seriesystemet tycks vara melodin. Lite av Leksandssyndromet över föreningen. Skillnaden är att de mer regelbundet tar sig upp - och åker hur.

Till för några veckor sedan tyckte jag det såg tunt ut för SSK. Det hade tappats väldigt mycket spelare. Få nya, av dignitet, skrev på. Men nu har det plötsligt blivit fason på anrika SSK. Inte minst har man fått in en målvakt som stoppar puckar. Två raka segrar mot Elitseriemotstånd är inte fy skam. Och, jag vet! Nu kommer någon påstå, som vanligt, att träningsmatcher inte säger något om hur det ska gå under säsongen...

Men, trots det, jag tror på SSK! Så illa är det. Allt snack om Malmö gynnar lag som SSK. Allt fokus på någon annan. Perfekt läge för SSK att i vanlig ordning ta sig till en kvalserie. Kom ihåg vem som skrev det:)


Almtuna, med sitt stjärnspäckade lag(!), torskade hemma mot notoriska bottenlaget Sundsvall. Tja, jag tror det är en liten indikation på vad som väntar för Uppsalagänget denna säsong. Inte för att de har en direkt dålig spelartrupp, nej då, utan mer för att de har en tämligen inkompetent tränare i Bobo Simensen. En tränare som aldrig gjort några resultat med de klubbar han tränat. Däremot har han regelbundet fått lämna klubbar pga uteblivna framgångar..

För övrigt vann Bofors mot Skövde i Nobelhallen. Det passar nog bra för "katterna" att lira mot lag från division 1. Då kan de få dominera och känna sig duktiga..





3 kommentarer:

  1. När Hudacek visade att han kan stoppa puckar i parti och minut så ser det onekligen bättre ut inför kommande säsong.

    Topp tre ser jag Malmö, Örebro och Rögle.
    Sportklubben tippar jag runt plats 4-6.

    SvaraRadera
  2. "Bobo Simensen. En tränare som aldrig gjort några resultat med de klubbar han tränat. Däremot har han regelbundet fått lämna klubbar pga uteblivna framgångar.."

    Faktabaserat uttalande?

    Det gick väl tämligen bra som coach för AIKs J20 i superelit x2? Han förde väl upp AIK från Div 1 till HA? Var verkligen resultaten orsaken att han fick lämna Rögle? Det var väl ändå ett ganska bra resultat i Almtuna senaste säsongen då laget gick till förkvalsserien?

    SvaraRadera
  3. När det gäller Bobo så finns det en intressant statistik att hänvisa till. Har gjort det i ett tidigare inlägg men utlämnade detta nu. Men faktum är att han har en tendens att "lyckas" första säsongen med varje lag för att sedan "köra fast". När det gäller hans sejour i AIK J20 så var den kantad av "skandaler". Helt enkelt ett jädra liv runt laget om hans ledarskap...

    Så. Mitt intryck står kvar. Bobo är ingen tränare som lyfter ett lag.

    Återstår att se om vår egen Mats Waltin har den förmågan då han nu är inne på det viktiga "andra året" i föreningen...

    SvaraRadera