28 augusti 2011

Att vänta är att våndas..

En förskräckligt seg försäsong detta. Vårt kära lag har redan spelat fyra matcher men dessvärre alla på bortaplan. Någon strategi bakom detta månne? Har någon i ledningen funderat fram och tillbaka och ansett att "killarna behöver komma bort". Finns det en tanke om att de ska prestera bättre på bortaplan när de slipper hemmafansens förväntningar? Luktar det illa i de egna omklädningsrummen? Är isen inte tillräckligt hård i ABB Arena? -Regnar det in?

Oavsett vad, eller varför, eller när, om, hur, så har laget inlett denna försäsong på ett oförskämt bra sätt. Tre segrar på fyra försök. Endast Leksand hade förstånd nog att vinna mot oss. Säkert hade vi en riktigt dålig dag då. Det brukar ju heta så. Eller så ingår det i den långsiktiga strategin att det är bättre att vinna mot Leksand sen. Låta Leksand tro sig vara så där äckligt oövervinnerliga som de tenderar att tro - ibland. Nu var det rätt många år sedan Leksand var bra. -Var det 1968?

Men vi piskade ärkeskurkarna Örebro med den äran. Och Mora-träsk fick sig en släng av sleven. För att inte tala om stackars Oskarshamn som snabbt fick plösen dragen över skallen. De trodde de var något efter vinsten mot Leksand. Men, se det var de inte. Att de dessutom nyligen torskat mot Tingsryd gör inte saken bättre. -Varför släppte de Lars Ivarsson?

Men nu är det bara en knapp vecka kvar. Sedan smäller det. Norrlands stolthet Skellefteå AIK kommer på besök till ABB Arena. De har revansch att utkräva sedan förra årets försäsong. Då piskade vi upp dem rejält.  Frågan är nu om vårt Gulsvart kan stå upp även denna gång. Hoppas verkligen det.

Tråkigt med Peter Öbergs skada senast borta mot Mora. "Överkroppsskada" som de så diffust uttryckte det. Det kan vara allt från ögonbryn till pungen med andra ord! Man får hoppas att det inte är det sistnämnda...

Nåja, bara Bofors åker ur, Örebro missar Kvalserien, Leksand går i konkurs, så kan detta bli en rolig säsong:)



2 kommentarer:

  1. Tycker nog som du i det mesta men undrar i alla fall om pungen verkligen är en del av överkroppen. Det känns mer som den tillhör underlivet:)

    SvaraRadera
  2. Gurk-Ali! Det kan du ha rätt i! Tänkte inte på det:)

    SvaraRadera