1 april 2010

Vi som vill upp...



Spännande att se om Sundsvall har förmåga att kravla sig upp från kvalet till allsvenskan i konkurrens med hungriga lag som kommer underifrån. Senaste omgången gick Sundsvall på pumpen mot Olofström och öppnade därmed upp för jagande lag som Tingsryd.

Så här ser tabellen ut när serien vänder:
  • Oskarshamn 11
  • Sundsvall 10
    -------
  • Tingsryd 9
  • Nybro 6
  • Olofström 6
  • Enköping 3
Tänk vad skönt om vi kunde slippa Sundsvall nästa säsong. Sundsvall är lite av Norrlands Almtuna. Ett lag som med ytterst små medel stretar på varje år utan att ha någon framtid att se fram mot. Sundsvall kämpar jämsides med Timrå om den lilla publik som finns i närområdet. En ständig lillebror som slåss för sin existens och överlevnad. Allsvenskan i ishockey klarar sig utmärkt utan detta lag...

Däremot ser jag gärna att Tingsryd tar sig upp i allsvenskan. Jösses vad många Smålandsderbyn vi skulle få och vad glada alla Örebroare skulle bli. Ännu ett "hatlag" att möta för dem. Tingsryd andas hockeykultur till skillnad mot Sundsvall. Jag tror helt enkelt att TAIS skulle bidra både sportsligt och publikt till att höja statusen på allsvenskan.

Enköping har gjort en fantastisk resa denna säsong. De har klivit ut ur garderoben och är nu med och knackar på porten till ishockeyns framsida. Imponerande. Att de dessutom slog ut hårdsatsande Asplöven i playoff till denna kvalserie förstärker bara det positiva intrycket.

Nybro, däremot, får gärna stanna kvar där de är. Olofström vet jag inte mycket om men kan aldrig tänka mig att de skulle kunna vara med och matcha andra lag i en allsvenska. Lite av Tegs-varning där. Umeålaget som alltid slagits i skuggan av Björklöven. Finns Teg kvar överhuvudtaget?

2 kommentarer:

  1. http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=204845

    Javisst finns dom kvar.

    SvaraRadera