28 april 2010

Tränarkarusellen




I stunder som dessa funderar en annan över detta med alla tränarbyten i våra svenska klubbar. Framför allt då de som utövar lagidrott i någon form. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - vilken förbannad inavel det är! Det är i stort sett samma tränare som kommer och går, går och kommer, sparkas och får jobb, hoppar av och går till annan klubb, etc etc.

På vad sätt gynnas svensk ishockey på elitnivå av detta inavelssystem? Jag är skeptiskt. Jag är rent av orolig för att om det inte kommer inte nytt blod, nytt tänk, nya visioner så kommer svensk ishockey fortsätta att tappa mark på klubbnivå. Våra bästa klubbar kommer även i fortsättningen stå sig slätt då de drabbar samman med de bästa från andra ligor runt om i Europa. Endast Norge och Danmark undantaget.

Av den anledningen tycker jag det är otroligt uppfriskande av Tillberga bandy att bryta denna förbannelse med "kända" tränarnamn som kommer och går. Nu tar man in Johan Thorberg som "konsult" när man åter ska försöka etablera sig i högsta serien. Se där ett nytänkande, någon som vågar bryta ett givet mönster, någon som vågar prova otrampade stigar! All heder Tillberga bandy!

Det är därför extra skönt att vi fick in Mats Waltin till vår föreningen. Han känns inte lika förutsägbar som alla andra tränare som idag trampar runt i allsvenskan. Det känns nästan lite nytt och spännande - tamigfan! All heder till VIK:s ansvariga som vågade gå utanför den vanliga tränarhagen för att finna sin man!

Finns det inte tränarutbildningar? Finns det ingen skolning av nya tränarnamn? Jag bara undrar....

- Vi får tacka Almtunas Tränare Jonas Rönnkvist för hans uppvisning och önska honom lycka till med ett ES-lag. Risken är både stor och uppenbar att han snart blir en ny Jan Karlsson, eller Per Bäckman, eller Leif Strömberg! Risken är stor att han formas av alla andra - blir en av dem - likriktad och bakåtsträvande. Hoppas verkligen han står emot alla dessa konservativa krafterna och vågar köra sitt race även i ES!

Rögle och Leif Strömberg! Man kan kräkas för mindre...

3 kommentarer:

  1. Vad tror du om ryktet som placerar Andreas Lindh i Tingsryd? Stod om det på TAIF-bloggen.

    SvaraRadera
  2. Lindh till Tingsryd? Jahaja! Intressant. Det måste följas upp..

    SvaraRadera
  3. I really liked your Information. Keep up the good work. Rekryteringskonsult i Stockholm

    SvaraRadera