5 april 2010

Dystra miner och glada miner...

Ska man skratta eller gråta?

Frågeställningen är relevant i dessa dagar på flera sätt. Ta bara följande som exempel:


- Kommer gulsvart att få en tränare - snart! Elaka tungor berättar att de sett gamla stortränaren Pär Bäckman sittandes på en bänk utanför arbetsförmedlingen i Västerås. Kan förmedlingen förmedla tränarjobb? Låter annorlunda om så är fallet. Man får hoppas ledningen för VIK har kontakter med arbetsmarknadens alla parter för att verkligen dammsuga marknaden på lämplig tränare. Ingen sten få vara orörd, ingen tuva osynad, alla sömmar granskade - typ!

- Kommer Leksands supportrar få skratta, dansa och le längre än till nästa match? Risken är uppenbar att LIF återigen tappar greppet, säljer smöret innan björnen är skjuten, och att de blåvita supportrarna snart står med tårar och bitterhet som enda klädnad! Det känns som om det är ett perfekt läge för Leksand att göra en riktig plattmach nu när de gläntat på möjligheten till en ES-plats..

- Är AIK avhängda nu? Icke tror denna blogg och varnar för en gnagisk avslutning på denne serie som kan bära långt. Deras match borta mot Rögle kommer att bli en holmgång men samtidigt deras stora chans. Rögle har samlat lite poäng och känner plötsligt en trygghet de inte haft tidigare. Det kan bli till deras nackdel. Kanske, kanske de känner sig lite bekväma nu när kniven inte längre ligger mot deras blottade strupar! Jag ger därmed AIK en rejäl chans att hota om en ES-plats ända in i kaklet...

- Var är Växjös målvakter? Under hela serien stod Växjö för ett mycket stabilt målvaktsspel. Wiktor Fasth spelade lugnt och stabilt. Nu i kvalserien har något gått åt pipsvängen. Det ramlar in puckar från alla möjliga och omöjliga håll! Och inte har det hjälpt att kasta in Johan Thalberg i kassen. Tvärtom har han bara i ännu större utsträckning bidragit till att ge motståndarna mål på inga chanser alls! Sorgligt och tråkig att Wiktor skulle bli skadad just nu..

- SSK ångar på. Spelar som förra årets kvalserie. Inte vackert, inte flärdfullt, inte övertygande men de vinner och tar poäng. Och det är ganska viktigt..

- Almtuna kommer bli den tunga på vågen som jag hävdat i ett tidigare inlägg på denna otroligt insiktsfulla(!) blogg. Genom att skrälla igen, nu borta mot Leksand i sista omgången, spelar de bort masarna från drömmen om ES men ger istället AIK en hjälpande hand. Så blir det. AIK tar sig till ES tack vare AIS! Men få se nu, hm, ska inte AIS lira hemma mot Rögle snart? Där kanske serien avgörs. Tror nämligen Almtuna kan skrälla även där...den som lever får se:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar