28 mars 2010

Tornberg...

Passion!

...eller "Viasat-slipsen" som han även kallas.

Tänk att han numera är en "expert" som trollbinder oss med sina analyser. Finns det en "risk" att unge herr Tornberg är på väg att fasta i en fälla. Kommer han att bli en ny Wikegård som svingar och sågar till höger och vänster i ambitionen att vara sin arbetsgivare till lags? Det är uppenbart att Viasat är mer intresserade av medarbetare som vågar ta ut svängarna och komma med egna tolkningar. Uttalanden som rör om och skapar lite dynamik i sändningen. Inte bara stå och jamsa med sina före detta tränarkolleger utan vågar stå för en alldeles egen uppfattning.

Faran, som jag ser det, är att Johan riskerar fastna i "tyckandets träsk"! Att han blir en ny Leif Boork som är världsmästare i åsikter men själv saknar en särskilt imponerande CV att uppvisa som tränare.

Det är en svår balansgång att som "expert" våga ha åsikter samtidigt som man ska behålla någon form av trovärdighet gentemot tittare och utövare. Om Johan, trots sin ringa ålder, bestämt sig för att inte kliva in i en ny tränarroll kommer saken i ett annat ljus. Då är det bara att ösa på med vad som helst. Har han däremot för avsikt, i en nära framtid, att åter kliva in i ett bås som ledare för ett lag, jag då blir det en annan femma. Då gäller det att vårda sitt uppdrag som expert så att det inte raserar denna möjlighet. För vem vill ha en "tyckare" eller "rubrikmakare" i båset" Det kan vara trevligt och uppfriskande för en kort stund men i det långa loppet krävs andra egenskaper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar