10 mars 2010

Elias


Nr: 22

Varför fick inte Elias spela kvar med oss till denna säsong? Har nu haft möjlighet att följa Elias spel i många matcher under denna säsong och vid varje tillfälle har han varit en av lagets absolut bästa spelare! Handlar det "bara" om förtroende? Jonas Rönnkvist i AIS verkar vara en tränare som verkligen ger sina spelare chansen att spela "sitt eget spel" på isen. Tydligen säger han bara "jag litar på dig" och bjuder spelaren massor av istid. Även om spelaren ifråga gör en och annan blunder tycks förtroende vara obrutet. Han får hela tiden nytt förtroende, nya chanser, och med det ökat självförtroende.

Även i dagens match mellan Mora och Almtuna i playoff ett var Elias Fälth en av planens bästa spelare. Ruskigt fin skridskoåkning, fina hårda pass, bra pucktransporter och många avslut mot mål. Spelade även powerplay med den äran. Stod som "pointman" på blå och fördelade elegant puckar till medspelare. Vid flera tillfällen tog Elias pucken i egen zon och "bara" transporterade den elegant in i anfallszon där AIS kunde ställa upp spelet i powerplay. Frågan är därför: - Varför fick han inte samma förtroende i gulsvart?

Håkan Södergren berömde denne Elias, med alla rätt, flera gånger under matchen...

1 kommentar:

  1. ha,ha,ha Att tro att JR bara säger "Jag litar på dig" är väl ändå att skriva något som man har NOLL koll på. Jonas Rönnqvist är värre än både Boorken och värsta gammla Sovjettränaren när det gäller att ställa krav och skälla. Bättre kan du Gurkolle.Detta inlägg från dig var kul.Noll koll från dig

    SvaraRadera