5 mars 2010

Almtuna..

alltid redo!

Jonas Rönnkvist är en förbaskat duktig lagbyggare. Med små medel och stor insikt har han målmedvetet skapat ett vinnande koncept med ett enkelt - recept! Man kan säga att han kokat soppa på en spik - och fått soppan att förvandlas till en mycket närande måltid.

Vem vill att Almtuna ska nå framgång? Detta förortslag som knappt vinner support bland de egna medborgarna i studentstaden Uppsala. Ett lag som åker in i seriens kanske mest slitna och nedgågna arena och där det enligt rykten försäljs korv i pausen som har en pikant bismak av - fotogen!

Det är nästan lite "Vilda Väsby" över AIS. Ett lag som alla hyllar för att de med små medel lyckas rubba de stora elefanterna, men, som ingen vill ha med sig upp i seriesystemet. Det finns ingen charm eller tradition att falla tillbaka på. Inga gamla minnen om fornstora dagar. Almtunas historia är kort och gott här och nu. Och det kanske inte är det sämsta. Många lag i allsvenskan har bevisligen bäst före datum som gått ut. Ingen nämnd - ingen glömd!

Vad är då hemligheten med AIS sporstliga framgångar de senaste säsongerna? Efter att ha sett laget ett antal gånger, både live och på TV, framstår bilden av ett homogent kollektiv som arbetar strikt och sammanhållet över hela isen. En form av totalhockey där offensiv och defensiv är lika viktig. Alla deltar - åt bägge hållen.

Lägg därtill några duktiga avslutare/framspelare samt ett oerhört stabilt målvaktsspel och framgångsreceptet är avslöjat! Svårare än så var det inte..

Varför har då vi andra så svårt att vinna mot detta AIS som spelar efter samma modell i match efter match? Ska det vara så svårt att hitta ett motvapen? Kanske Växjö gav oss svaret i sin match senast mot AIS. En tuff forchecking mot AIS backar som tvingade dem att ta snabba beslut. På det sättet lyckades Jannes Lakejer gång på gång sätta stopp på Almtunas anfallsspel.

Kommer Fredrik Nilsson våga släppa loss och göra samma sak i kvällens match! Om så är fallet kan det bli en efterlängtad trepoängare mot detta studentikosa hockeylag!

- Det gäller bara att alla spelare är - redo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar