6 mars 2010

3 - 1 eller 1 - 3


Nu börjar det roliga..


Tre gånger av fyra vann AIS mot VIK 3 - 1
En gång av fyra vann VIK mot AIS 1 - 3
Sista matchen vinner vi med 3 - 1
Sista målet i matchen görs av Stefan "Loppan" Hellkvist!

Ganska väntad utgång i denna match.

- Ett Almtuna som inte riktigt trodde på chansen till en direktplats.
- Ett VIK som gjorde vad som behövdes för att inte skämmas.

Stundtals en riktigt dålig ishockeymatch där ingen ville föra eller ta initiativ.

Matchen som sådan blev ett litet kvitto på hur säsongen sett ut för oss. Gulsvart uppträdde stundtals lojt, virrigt och utan linjer i sitt spel. Många var det som åkte runt en aning vilsna på isen. Vaddå, viktig match, tycktes de tänka. Till viss del är laget ursäktat. Många nya ansikten som fick chansen. Bland annat en del juniorer. Vackert så..

Någon som lade märke till hur gulsvart var på väg att ge bort denna match i tredje perioden? I spelet fem mot tre ville tydligen alla att Stefan "Loppan" Hellkvist skulle få hänga en kasse. Man försökte ständigt hitta avslut för "Loppan". I denna iver att ge "Loppan" ett mål i sin sista match(!) blev spelet närmast parodiskt och AIS kunde enkelt avvärja alla skottförsök.

Nu gick det ju bra i alla fall - typ - men det såg som sagt lite märkligt ut. Nu tog inte AIS vara på den bjudningen utan vek ned sig ganska rejält i sista perioden. De hade inte med sig rätt "driv" i denna match.

Man kan konstatera, en aning bittert, att vi spelade jämt, och vann,  trots att gulsvart gjorde en av de sämre insatserna under vårens hemmamatcher. Vi är helt enkelt för "bra" för att sluta säsongen som vi gör..

Kul dock att Sperrle gjorde en stabil insats. Men en sak störde jag mig på denna gång. Domaren! Ja faktiskt! Det är inte lätt att vara målvakt och vilja sätta igång spelet snabbt när Zebran envisas med att blåsa av direkt pucken hamnar i plocken! Vid två tillfällen i andra perioden fick AIS därför chansen att behålla tryck i anfallszon efter avslut. Vad säger reglerna - egentligen? Fanns/finns det inte en "tresekundersregel" eller har jag fattat allt om den bakre foten?
Nu ser vi fram mot Dumma Säsongen och en massa fetfina nyförvärv...


" Behåll Fredrik Nilsson som tränare!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar