4 mars 2010

Allmänna Idrottsklubben



Så har det svängt igen i, karusellen, cirkusen, AIK. Nu senast kan man läsa att AIK svarat på Solna kommuns krav(obetalda hyror) med ett - motkrav! Som utomstående med minimal inblick i hela denna "soppa" är det hart när omöjligt att sia om vad som är rätt eller fel, upp eller ned, fram eller bak, i denna "never ending story".

- Vad en annan funderar på är hur AIK:s kamp för överlevnad rör oss, eller rättare sagt, vår egen förening och dess framtid!

Kanske är det så att AIK:s pågående kamp för överlevnad på sikt kan föra något gott med sig för oss alla! Kanske ska vi lägga ned alla "förhoppningar" om att det går åt skogen för AIK och istället begrunda vilken nytta deras kamp kan få för oss andra.

För sanningen är den att oavsett klubbtillhörighet så driver AIK en kamp, en strid, som vi alla borde föra. Om vi bortser från AIK:s planer på att fly till KHL så handlar det i grunden om vilka förutsättningar allsvenska klubbar har, eller får, för att bedriva sin sportsliga verksamhet.

Nu kanske AIK är ett "dåligt exempel" då deras exempellösa situation grundar sig på ekonomisk vanskötsel under flera år, men i alla fall. Om vi bortser från detta så är egentligen AIK:s sak även vår sak! Ytterst handlar det om  allsvenska klubbar ska kunna överleva i ett längre tidsperspektiv samtidigt som de gör vanskliga sportsliga och ekonomiska satsningar...

Förhoppningsvis kommer "Cirkus AIK" att bli en vågbrytare som får Svenska ishockeyförbundets ögon att öppnas för de faktiska problem alla allsvenska klubbar brottas med i sin idrottsliga vardag...

- Och nej! Jag försvarar inte AIK på något sätt. De har i mångt och mycket sig själva att skylla. Jag försöker bara tänka lite mer övergripande - på svensk ishockeys framtid - typ.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar