13 mars 2010

Almtuna - Malmö

Så blev det som jag anande men inte ville! Jag hade gärna sett Mora kämpa vidare mot KS genom spel i Playoff-2 men det sket sig. Då vet i alla fall jag en Leksandsupporter som andas ut! Kotten gjorde ett utspel tidigt på säsongen där han lovade att fotvandra, iförd en Moratröja, från Leksand till Mora i sommar om Mora tog sig till kvalserien. Synd att ingen tipsade Lyckners "pöjker" om det. Kanske det kunde fungerat som extra tändvätska!

Bofors var inte helt oväntat för tunna när det gällde. Det räcker inte med en massa energi på isen. Man måste ha något mer. Ett fungerande grundspel - till exempel. Malmö vann utan att imponera det minsta på mig..

Nu när man har lite distans till lagen som spelar blir man plötsligt mer objektiv och klarsynt. Det är ingen slump att Leksand, AIK och Växjö tog de tre direktplatserna till KS. Gemensamt för dessa tre är att de har en fungerande spelidé som de litar till. Oavsett motstånd går de ut och spelar sitt spel, följer sin mall, gör sitt jobb. I byte efter byte nöter de på. Sällan faller de ur matchplanen utan gnuggar på och maler till slut ned motståndet.

Malmö, däremot, och till viss del Almtuna men framför allt Bofors och Mora saknar helt denna dimension i sina lagbyggen.

Enligt mitt förmenande är Almtuna just nu ett bättre ishockeylag än MIF, men, Malmö har större hall - typ! AIS har ett grundspel som de kör på med i match efter match på ett vägvinnande sätt. Problemet uppstår, som i matchen mot oss senast, att är energin saknas blir Almtuna plötsligt ett högst mediokert ishockeylag. De har liksom ingen plan B!

Malmö är förvånansvärt bleka trots ett rätt namnkunnigt lag. I gårdagens match var det i stort sett en formation, den med danskarna, som lyckades sätta press och skapa chanser. För övrigt såg det blekt ut. Tur för MIF att man har en riktigt bra målvakt...

Mitt tips blir därför, till alla AIK-fans stora fasa, att Almtuna knäpper Malmö och går till KS! Vilken mardröm för de andra lagen:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar