4 november 2014

Mora

Illustration: GurkOlle

Kvällens match kommer bli en spännande och intressant uppgift för vårt Gulsvarta lag. Av tradition vet man aldrig riktig vad som ska hända när vi nu möter Mora. Ett lag som i sina bästa stunder spelar en fartfylld och attraktiv ishockey.  Ett spel som straffat oss mer än en gång när vi mött Mora på hemmais. Vi har stundom fört spelet och haft, till synes, matcher under viss kontroll när Mora blixtrat till med oerhört snabba omställningar och straffat oss med mål i baken.

Under denna säsong har jag sett Mora spela ett antal matcher och de har då visat upp lite olika ansikten. Precis som många andra lag, vill jag tillstyrka. De, som oss, letar fortfarande efter det spel som förhoppningsvis, ur deras perspektiv, ska bära till en position där de får vara med och slåss om en åtråvärd plats till SHL.

Man har till denna säsong plockat in en målvakt som överraskat stort på mig. Troligen har även Mora blivit aningen överraskade över vilket bra klipp man gjort i och med värvningen av Dan Bakala. Som bekant är en riktigt bra målvakt "halva laget". 

Till matchen mot oss har en gammal kämpe i Moradressen kommit tillbaka. Tänker på Johan Alcén som under en match mot oss under vårsäsongen drabbades av en allvarlig knäskada. En skada som hållit honom borta från spel fram till förra omgången då han fick vara med och vinna på hemmaplan. Man kan säga att cirkeln därmed är sluten då han idag återvänder till olycksplatsen.

En annan spelare som vi Västeråsare säkerligen kommer följa med största intresse är givetvis Matt Fornataro som numera företräder Mora IK. Han har nu fått träna och spela med laget i två veckor och har hunnit finna sig tillrätta allt mer. Kommer han fira triumfer under kvällens match? Sannolikt kommer han inte känna sig riktigt bekväm att möta sina forna lagkamrater då det trots allt var alldeles nyss han delade omklädningsrum med dessa. Annat vore konstigt. Min känsla är att den gode Matt kommer drabbas av en viss anspänning i kvällens match. En anspänning som kommer påverka hans spel negativt. Ur vårt perspektiv får det då ses som positivt:)

Moras främsta vapen idag kanske inte är deras offensiva spel fem mot fem på isen. Istället är det nog deras powerplay som får ses som deras bästa offensiva vapen för tillfället. Två duktiga backar i form av Lukas Bengtsson och Kevin Mitchell har dundrat in mål i denna spelform.  Det finns med andra ord all anledning för våra spelare att hålla sig i skinnet och på isen.

Själv hoppas jag verkligen att Gulsvart kommer ut med betydligt mer fart och auktoritet än i de två senaste matcherna. Mer fart och fläkt, helt enkelt. Ska vi klara av kvällens motståndare måste vi bemöta deras vilja till fart med egen fart. Om inte riskerar vi att hamna på efterkälken med utvisningar som följd.

Tror det kommer bli en sevärd match i ABB Arena till kvällen mellan två lag som ångar på framåt. 

- Tror för övrigt Mathias Bromé hänger en kasse i kvällens match!


Mitt tips är att vi vinner med uddamålet. Ska jag säga 3-2!

Läs här vad Mora IK skriver inför match

MOT SEGER!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar