30 november 2014

Dagens träning..

Var ned till ABB Arena under förmiddagen och bevittnade sista träningen inför matchen mot Almtuna under morgondagen. En träning avslöjar inga direkta sanningar men jag fick en bra känsla där jag satt på läktaren och såg spelarena slita. Det kändes väldigt fokuserat på alla händer och fötter. Spelarna ansträngde sig verkligen för att göra mer rätt en fel i alla moment och en gammal sanning är att "som man tränar så spelar man". Det andra som slog mig var den harmoni som tycktes råda på isen i samspelet mellan alla inblandade. Något som gav mig bilden av ett lag, en trupp, i god balans. Segern mot Björklöven hemma senast var säkerligen det första viktiga steget för att mota bort de demoner som funnits tidigare i hemmaspelet. 

Under slutfasen av träningen nöttes powerplay. Två uppställningar som fick gott om tid, och möjligheter, att nöta in passningsvägar och avslut från alla håll och kanter. I powerplay två, antar jag, huserade Jacobsson och Angell på backplats bakom Fredrik Johansson, Jan Urbas och Broc Montpetit. Jag upplevde att de trivdes rätt bra tillsammans på isen och de visade gång på gång att det finns en "kemi" i den uppställningen som bådar gott. 

Vår förstauppställning bestod av Marcus Söderkvist och Williams på backposition och sedan Johner, Davidsson och Strömberg som forwards. 

Det intressanta var att se hur olika de spelade i sina respektive formationer. Förstauppställningen arbetade, som vanligt, med försök till genomspel i slottet för att hitta avslut från bland annat Williams och Johner. Ett fyndigt, men svårt, spel.

Andrauppställningen spelade mer runt, utanför boxen, ned bakom mål, upp på back, skott för styrning. Det kan vara alldeles förträffligt att ha två olika typer av spel i powerplay. Betydligt svårare för kommande motståndare att läsa sönder oss då. 

Noterade för övrigt att dagens klubbor inte är mycket att lita på! Hampus Larsson åkte och hämtade en sprillans ny, oanvänd, klubba under avslutningen av träningen för lite extra skotträning. Första skottet - rök klubban! Jag tror att tre eller fyra klubbor gick av under dagens träning. Minst. Om detta är normalt måste omkostnader för klubbor vara oerhört betungande...

Fick även se hur de båda målvakterna drillades under senare delen av träningen. Förflyttning, förflyttning, förflyttning och vinkelskott. Här gällde det sannolikt att täta det "femte hålet" efter flera förflyttningar mot skytt. Såg bra ut. Eventuella returer rakt ut smackades genast i nät av en het Mathias Brome´.

Fick se en fantastisk målgest under denna målvaktsträning av just Mathias Bromé. Hoppas verkligen han använder den under morgondagens match. 

...mot ABB Arena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar