21 november 2014

Ett jävla mörker..

Det gäller att hitta ljuset i detta
mörker som råder i ABB Arena!Västerås - Vita Hästen 2-5
Västerås - Asplöven 2-1
Västerås - Oskarshamn 3-0
Västerås - Rögle 3-4 (straffar)
Västerås - Karlskrona 0-4
Västerås - AIK 1-2
Västerås - Södertälje 3-0
Västerås - Timrå 4-3 (straffar)
Västerås - Mora 1-2
Västerås - BIK Karlskoga 4-5
Västerås - Malmö 1-2 (straffar)

Och så undras det varför vi ligger så långt ned i tabellen? Vi har tagit ynka elva(11) poäng hemma i ABB Arena fram till idag. På de senaste tre hemmamatcherna imponerande en(1) av nio(9) möjliga!

Det går inte längre att negligera att vi har ett stort problem. Ett problem som riskerar att växa sig än större. På de kommande tio(10) omgångarna har vi inte mindre än sju(7) hemmamatcher. Lite enkel matematik visar att vi då, med fortsatt samma skrala utdelning, kommer bärga cirka sju(7) poäng i ABB Arena kommande tio omgångar.

Hemmasnitt: 11 matcher, 11 poäng = 1,0 poäng
Bortasnitt: 13 matcher, 23 poäng = 1,8 poäng

Kommande tio omgångar: 
7 matcher i ABB Arena = 7*1,0 poäng = 7,0 poäng
3 bortamatcher = 3*1,8 = 5,4 poäng

Ser man till utfallet av poäng hemma borta och använder det som underlag till kommande tio omgångar skulle det innebära att vi kommer att spela in ungefär 12-13 poäng! 

Vårt poängsnitt skulle då stanna vid ca: 1,2 vilket naturligtvis är alldeles för lite för att avancera uppåt i tabellen. En låg uppskattning är att vi behöver snitta 2,0 poäng kommande tio omgångar för att en klättring uppåt i tabellen ska anses vara rimlig. För att klara en sådan målsättning behöver vi vinna minst fem av de kommande sju hemmamatcherna och samtidigt behålla vårt mycket fina poängsnitt på bortaplan.

Summering: 
- Under de tio kommande omgångarna behöver vi vinna minst fem hemmamatcher samt två av tre bortamatcher. Är detta rimligt? Kan laget klara av att vinna sju av kommande tio omgångar? 

Svaret är naturligtvis att det visst är möjligt, om än svårt. Det finns kapacitet i vårt lag men det största hindret för en klättring i tabellen står att finna i hur vi lyckas lösa vår poängtorka i ABB Arena. Där har tränarna en gordisk knut att lösa...


PS. Reserverar mig en aning för eventuella fel i mina beräkningar då jag fortfarande delvis är i affekt efter kvällens svidande förlust mot Malmö....I allt övrigt känns livet bra!


1 kommentar:

  1. Bra hemmafacit är ett måste för att nå framgång oavsett sport / serie. Det här är inget nytt problem för VIK heller...inget är kört än, men vänder det inte snart så är det grävda hålet för djupt för att ta sej upp ur..
    Man skjuter på tok för lite fortfarande, o sen behöver vissa träna på att träffa mål också. T ex Angell. Inte undra på att han inte producerar.

    SvaraRadera