27 december 2011

Sämre eller sämst?Undrar jag hur bra Hockeyallsvenskan är - egentligen. Har den blivit bättre eller sämre? Inför säsongen var känslan att kvaliteten var på väg att höjas. Speciellt med tanke på hur Malmö värvade. Men även andra lag stärkte sina trupper på ett bra sätt. När man nu ser till tabellen samt hur resultaten ser ut mellan lagen kan man skönja något av en sanning. Är det inte så att årets Hockeyallsvenska är snäppet sämre än tidigare årgångar?

Almtuna, Mora, Borås, är lag som underpresterat. Så även Malmö och Leksand. Rögle började bedrövligt, fick en pik, men har nu fallit tillbaka igen. Örebro och Bofors rider på en unik framgångsvåg. Örebro har ett bra lag, ett gediget lagbygge, medan Bofors har en trupp tunn som nattgammal is. Att Bofors fortsätter att vinna, och vinna, är ett mysterium? I mina ögon är de ett rätt uselt lag - på pappret. Finns inte en enda spelare som jag kan tänka mig platsa i Gulsvart. I Örebro finns det däremot en drös spelare jag gärna skulle vilja se i Gulsvart!

Att Örebro och Bofors fått ett rejält försprång beror sannolikt på att övriga lag är betydligt sämre än förväntat. Dessutom roar sig alla lag, bakom Bofors och Örebro, i tabellen med att ta poäng av varandra. Tendensen är att lag tre till tio ständigt tappar poäng mot varandra och på så sätt samtidigt tappar mot de två topplagen.

Risken är uppenbar att vi inom några omgångar har fem sex lag som gör anspråk på den sista direktplatsen till Kvalserien. På gott och ont. Det positiva med en sådan ordning är att serien kommer bli oerhört intressant att följa fram till sista och avgörande omgången. Det negativa är den hjärtstilleståndsframkallande effekten detta får på alla supportrar!

Men om vi ser framåt mot vårens kvalserie är tendensen ganska tydlig. De lag från Allsvenskan som tar sig dit kommer att ha väldigt lite att sätta emot lagen från ES! Inte ens Örebro kommer att ha någon större chans. Anledningen är helt enkelt att de inte får tillräckligt med bra motstånd i serien. De kan åka på en skridsko och vinna sina matcher vilket inte är en bra uppladdning inför möten med lagen från Elitserien.

För att summera: Hockeyallsvenskan kan bli otroligt rolig att följa fram till våren med playoff som grädde på moset, men, vi får nog kallt räkna med att inget lag har en reell chans att ta steget upp till ES!

4 kommentarer:

 1. Nu vet ju inte jag om du bara provocerar, men menar du på allvar att det inte finns en enda spelare som skulle platsa i Gulsvart? I så fall sjönk min tro på dig som hockeykunnig rejält.

  SvaraRadera
 2. Jag kan räkna upp fem sex spelare i Örebro som utan vidare kan gå in i vår trupp och förstärka den rejält. Från Bofors kan jag tänka mig, med viss tvekan, er italienske målvakt, men inte fler...

  Anledningen är enkel. Vi har tillräckligt med spelartyper som flänger fram och tillbaka över isen...

  SvaraRadera
 3. Haha.. Tillåt mig småle, "spelare som flänger fram och tillbaka". Vi har har en fantastiskt pålitlig 1.à lina, med Linus, Thermell & Näsa. En av AS spelskickligaste center i Eetu Qvist, för att inte tala om många bra backar (en som ni ratade för några år sedan, han är nu redan uppe på 18p)

  Gurkkross imorn

  SvaraRadera
 4. haha, snacka omskämt te person du må vara, ett lag som krossar sig fram har inte en spelare som tar plats, snacka omk att skydda sin röv för vetandet att NOLL spelare skulle vilja spela för er, hahah

  SvaraRadera