3 december 2011

Västerås - Borås 1-2

Ibland går det inte som man vill..

Så kanske  man ska skriva några rader om gårdagens förlust mot bottenlaget Borås. Surt sa räven!, men det kom inte alldeles oväntat för en annan. Självklart hade man hoppats på ett annat utfall då vi nu mötte seriens absolut sista lag. Säger "sista" och inte "sämsta". Viss skillnad det. Borås hade en bra match mot Mora innan de mötte oss. De var ytterst nära att ta den matchen till förlängning. Så lite självförtroende hade de nog med sig inför mötet med oss.

Matchen började annars riktigt bra för Gulsvart. De första tio minuterna av matchen parkerade vi i Borås zon. Målchanserna avlöste varandra och det var bara en tidsfråga innan vi skulle smälla in första pucken. Men tji fick vi. Inga puckar ville in. Istället smällde Borås in två mål på två skott inom loppet av trettio sekunder. Det vara faktiskt de första avsluten mot mål för Borås! Snacka om bra utdelning!

I det första fallet berodde det på huvudlöst spel i egen zon där ingen på allvar trodde att Borås skulle vinna puck vid sargen. Men se, det gjorde de, och vips var det 0 - 1. Snopet, visst, men oj så slarvigt spel i egen zon.

Direkt efter målet kom Borås in i vår zon igen. Efter ett löst skott med påföljande retur gick pucken ut till en back som "lyfte in" pucken mot mål. Och, jadå, den trillade in på något märkligt sätt. 0 - 2. Man trodde inte sina ögon - typ!

Efter dessa mål för Borås handlade resten av matchen om en enda sak. Jakten på reducering och kvittering. Men som så många gånger förr i ABB Arena har vi otroligt svårt att spela oss förbi ett lag som backar hem och packar ihop i egen zon. Det påminde lite om Stora stygga Vargens enfaldiga försök att blåsa omkull Bror Duktigs stenhus. Än hur vi blåste, och blåste, och blåste vägrade Borås försvar att rasa ihop.

Visserligen fick vi till en reducering i andra perioden av en hårt kämpande Broc Little. Ska man vara ärlig hade vi en otrolig tur där. Dels att pucken gick in, via motståndarskridsko, dels att vi inte åkte på en utvisning i momentet innan då domaren blundade för en klockren tripping på en Boråsspelare.

Tredje perioden blev som i tidigare matcher där vi tvingats till att jaga mot en defensiv motståndare. Det blev med andra ord ganska litet gjort även om många verkligen försökte sitt yttersta. Borås kunde tämligen enkelt hålla undan från alla våra attacker. Först i den allra sista minuten, i spel sex mot fem, lyckades vi vaska fram två, tre, fyra riktigt bra chanser. Faktum är att med tre(3) sekunder kvar smet pucken förbi högra stolpen där det fanns en stor lucka ledig. Men vad säger man: - Nära skjuter ingen hare!

Hur ska man då summera denna match? Först och främst måste jag berömma Borås som verkligen slet som djur matchen igenom. De ville verkligen ha poäng. De vek inte ner sig någon gång. Stort gjort av ett gäng som fått så mycket stryk den senaste tiden. Lämpligt också att deras målvakt verkligen kom upp och gjorde sig precis så tät som behövs när man ska vinna mot ett bättre lag.

Vår egen insats är inte så mycket att tjata om. Vi var inte tillräckligt bra idag. Våra svårigheter att spela på hemmaplan fortsätter därmed. Det vi visste sedan tidigare fick vi än en gång bekräftat: - Vi har otroligt svårt att spela mot lag som backar hem.

Nu gäller det bara att ta nya tag. Fem raka matcher med trepoängare var riktigt bra. Plumpen i gårdagens match är bara att förtränga. Gjort är gjort.  Nästa match är Malmö borta. Är övertygad om att vi får se ett helt annat Gulsvart i den matchen. Vi har det mycket lättare mot lag som trycker på och anfaller. Det har vårt underbart fina bortaspel bevisat om och om igen denna säsong.