28 december 2011

Niklas Lundgren - Repris


Just nu håller bloggen alla tummar för att Niklas Lundgren inte är allvarligt skadad! Allt annat känns irrelevant just nu.

Jensen: "Jag är ingen ful spelare" 
Västerås-spelare till sjukhus efter tackling 
Toppmötet försenat efter skada

Senaste nytt:
Säsongen kan vara över!Regelrätt eller överfall?
Så här såg tacklingen ut:


Fraktur på båtbenet
Eftersom båtbenet är ett ben med stor rörlighet och dålig blodförsörjning är dessa frakturer svårläkta och kräver lång behandling. Vid en konstaterad båtbensfraktur där benet ligger i rätt läge räcker ofta gipsbehandling under åtta till tolv veckor. I mer komplicerade fall med felställning, instabilitet eller om frakturen inte läker trots gipsbehandling krävs ofta en operation. [källa]

------


Uppdaterat:2011-12-28
- På torsdag är det åter dags för ett möte med Karlskoga. Sedan den olyckliga skadan på Niklas Lundgren har mycket hänt. Karlskoga har blivit ett topplag. Vi själva ett "mediokert" lag. Skadan på Niklas blev på något sätt tungan på vågen för oss. Att tappa sin överlägset bäste defensive back sätter sina spår. Lägg därtill skador på forwarden Peter Öberg samt Tomas Mitell, vår främste offensiva back, så svider det än mer. 

- Trots detta har vi på något underligt sätt lyckats behålla vår plats i tabellen. Inte för att vi varit bra, för det har vi inte varit, utan för att andra lag varit dåliga samtidigt med oss!

Under en period såg det ut som om Rögle skulle komma ifatt. De hade en fantastisk svit med tio raka matcher utan förlust. Men sedan tog det stopp. Vi får tacka Örebro för det.  Och nu senast Mora. Tack - tack! Idag hade Leksand dessutom chansen igen att gå om oss i tabellen. Lyckligtvis gör de ännu en "plattmatch" och tar inga poäng borta mot Oskarshamn. Tack-tack, igen!

Men nu måste vi vinna - igen! Och det på hemmaplan. Inte lätt. Oavsett motstånd har vi det rysligt svårt att vinna i vår egen arena. På de senaste sju matcherna har vi samlat ihop sju(7) poäng! Bedrövligt för ett lag som gör anspråk på att spela i en kvalserie till våren. Frågan är om det blir någon poäng överhuvudtaget mot Karlskoga? Har vi fullt lag? Finns det någon som kan spela center? Vem ska stå? 

Ja, ja. Det får bli som det blir. Man kan trösta sig med att det kan alltid bli bättre än sämre - typ!

Våra sju senaste hemmamatcher:
Västerås - Malmö 4-1
Västerås - AIS 1-2(sudden)
Västerås - Rögle 3-1
Västerås - Troja 4-2
Västerås - Borås 1-2
Västerås - Leksand 1-2
Västerås - SSK 4-0
Summa: 13p

Våra sju senaste bortamatcher:
Bofors - Västerås 4-3
Sundsvall - Västerås 2-7
Mora - Västerås 3-5
Örebro-Västerås 1-2
Tingsryd-Västerås 1-0(sudden)
Oskarshamn-Västerås 3-2
Almtuna - Västerås 3-2
Summa: 10p


Våra sju senaste matcher:
Västerås - Borås 1-2
Malmö - Västerås 1-2
Tingsryd-Västerås 1-0(sudden)
Västerås - Leksand 1-2
Oskarshamn-Västerås 3-2
Västerås - SSK 4-0
Almtuna - Västerås 3-2
Summa: 7p

2 kommentarer:

 1. När man tittar så tycker jag att det påminner lite om det McNevin råkade ut för mot Timrå, fast lite värre. Det snackades om fel skär, men det såg ju ut att komma efter tacklingen. Fast på det hela taget såg det inte våldsamt ut, så mycket otur var nog inblandat. Men med facit i handen så borde man nog förbjuda alla tacklingar en dryg meter ifrån sarg.

  SvaraRadera
 2. Inge Bärs! Det är en svår balansgång när man ska döma i dessa situationer. Vi vill alla att ishockey skall innehålla mycket fysiskt spel. Frågan är bara hur det ska utövas. Personligen anser jag att spelarna, alla spelare, måste bli bättre på att läsa situationerna.

  I fallet med Niklas Lundgren känns hela situationen väldigt "onödig". Det var helt enkelt inte ett bra läge att sätta in en tackling.

  Om Boforsspelaren avvaktat någon sekund till så hade Niklas kommit närmare sargen och olyckan hade sannolikt aldrig behövt inträffa.

  Det handlar mycket om ansvar och omdöme där ute på isen!

  SvaraRadera