25 december 2011

Känslor...

Ibland kan det vara svårt att inte bli arg...
Noterar, så här i Julefriden, att det vankas "hatmatch" i Hockeyallsvenskan. Den 27/12 brakar Oskarshamn och Leksand samman. Tänk så de kan bli. Det handlar självklart om det klassiska. Det handlar om svek. Eller kanske mer korrekt det som supportrar uppfattar som svek. Ni känner säkert till historien kring Tommy Salo och hans avhopp från Oskarshamn till Leksand. Mitt under säsong dessutom. När han sedan tog med sig spelare hettade det till än mer.  Det ryktades länge att även Johan Ryno skulle hänga med till Leksand men han hamnade istället i - Modo. Men bara för en stund. Sedan kom han till Leksand. Då blev det ännu mer cirkus. Man ansåg nämligen att allt var en skenmanöver så att Ryno skulle kunna bryta sitt kontrakt med Oskarshamn och gå till en annan klubb i Allsvenskan. Kanske är det sant att allt var regisserat av Tommy Salo? Det är det ingen som vet..

Själva tar vi oss an Almtuna under morgondagen som även är annandagen. Men dag som dag. Bara det blir en bra dag - för oss! Almtuna som sladdar betänkligt i tabellen. Nästan sist tamigtusan. Det trodde man inte när serien startade. AIS har på pappret ett anständigt lag. Tycker jag och många med mig. Men ibland går det troll i spelet. Spelarna visste minsann var felet låg och bestämde sig för att Bobo skulle få gå. Så det fick han. Gå alltså. Vart han gick vet jag inte så noga. Kanske gick han helt enkelt hem! Men även om Bobo gick så gick det inte vidare bra för spelarna. Inte många vinster alls blev det fram till jul. Tror man lyckades vinna hela tre(3) matcher med sin nye tränare innan Julottan. Inte så imponerande. Men så kan det gå och man låter en tränare gå....

När det gäller känslor i detta möte, mellan Västra och Östra Aros, så får man säga att de är tämligen avslagna. Tyvärr har det aldrig blivit så mycket "derbykaraktär " i våra möten. Matcherna mest bara spelas av utan några större åthävor. Inte många skandaler som jag kan minnas från våra möten. I modern tid kanske det är Mårtensson openice-tackling från en match i Gränbyhallen förra säsongen som ligger närmast en "skandal".  Det var den som fick Bobo Simensen att mynta uttrycket: -Riv kontraktet!

- Med facit i hand ser man nu att Mårtensson har sitt kontrakt kvar men inte Bobo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar