2 december 2011

Borås..

Ännu en bild i bloggens busstema. Denna gång en blå buss från - Borås!
Fredagsmatch igen. Knappt har man hämtat sig från den senaste matchen innan det brakar loss igen. Denna gång är det Borås som står på menyn. Ett lag som bara får några säsonger sedan poppade upp i Hockeyallsvenskan och tog oss alla med storm. Succé var ordet för dagen. Men redan andra säsongen gick det lite sämre och nu är Borås plötsligt ett lag som aspirerar på nedflyttning. Det går fort i nedförsbacke kan man lugnt påstå! Bara för några omgångar sedan ryktades det om konkurs för klubben. Det löste sig(!) genom att den som var ansvarig för ekonomin fick sluta - typ. Så var det med det. Blir det tjafs om pengar är det bara att kasta ut kassören - tydligen! Nåväl. Nog om detta. 

Blir det då en enkel resa mot Borås? Icke sa Nicke. I sin senaste match borta mot Mora höll de stången ända fram till att slutsignalen gick. Mora gjorde sitt segermål med knappt minuten kvar. Så visst sjutton kan Borås spela ishockey fortfarande:

Mora - Borås 5-4
4:36J. Jakobs1-0
11:48R. Pavlikovsky2-0
16:46J. Karlsson2-1
25:38T. Nilsson3-1
27:30L. Fagemo3-2
40:51A. Hilmersson4-2
41:21V. Backman4-3
58:48P. Magnusson4-4
59:04R. Pavlikovsky5-4


Det gäller med andra ord att Gulsvart kommer ut heltaggade och tar tag i matchen från start. Det gäller att inte ge Borås luft. Så länge de hänger kvar i matchen finns alltid risken att de orkar pumpa på och ställa till det för oss. Vi ska gärna ta ledningen och sedan utnyttja deras ambition att anfalla till att vi vänder spelet och kontrar. 

- Matchbilden mot Mora visar tydligt att Borås kan hänga med, streta på, rätt länge.

Frågan inför denna match är om det inte är läge att lufta Lars Johansson i målet. Han måste få chansen igen. Det är inte speciellt utvecklande för en andremålvakt att ständigt ansvara för båsdörren. Lasse måste spelas igång. Vi behöver två målvakter som håller en jämn nivå. Det kan bli vår trumf längre fram i serien om Sperrle blir skadad eller får en mindre svacka i sitt spel.

Senaste hemmamatchen mot Troja var ett fall framåt för Gulsvart. Mycket beroende på att Troja öppnade upp spelet genom att anfalla rätt friskt själva. Det öppnade upp mittzonen för oss och vi kunde spela oss fram med både fart och finess.

Får Borås första målet och börjar backa hem blir det mer bekymmersamt för oss. Vi är inte alls lika bra på stationärt spel som på snabba spelvändningar. Vi har där en tendens att fastna ute vid sargerna. Det gäller med andra ord att sätta en kasse, eller två, och sedan aldrig bjuda in våra motståndare i någon form av klinsch.

- Men visst vinner vi! Kan det bli lite "proppen ur nu" på hemmaplan? Det vore trevligt...OBS! Inget tips denna omgång! 
- Nästa tips kör jag den 6 december
- Då blir det en Stjärnomgång. Missa inte den. 
- Bonuspoäng till alla!
- Ställningen efter 17 omgångar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar