16 december 2011

Mot tre poäng..

Det är  verkligen hög tid för en seger nu. Kan den komma i kvällens drabbning mot Södertälje? Man tvekar på hanen och tror på det sämsta. Det har gått tungt en tid nu. Vi gör inte mål längre. Utan målproduktion är det rätt svårt att vinna matcher. Visserligen kan man vinna med 1 - 0 men det ställer väldiga krav på målvaktsspelet. Nu har jag inte räknat efter så noga men det känns som om det är där vi är nu. Vi snittar ett(1) mål per match framåt. Då inser även den mest förtrogne supportern att det är svårt att vinna matcher.

Kvällens motståndare Södertälje har vi vunnit mot förut. Två raka dessutom. Hemma vann vi med 2 - 0  efter en hyggligt genomförd match. Borta vann vi med 5 - 1 efter en konstig match! Det var nämligen SSK som förde matchen men det var vi som gjorde målen. Så kan man också vinna en match. Minns jag inte alldeles galet så kontrade vi in flera av dessa mål och Broc Little satte två av dessa kassar.

Frågan är då hur matchen kommer gestalta sig ikväll. Kommer SSK försöka ånga på och bjuda in oss på det som vi är bäst på, spelvändningar, eller kommer SSK som många andra lag på besök i ABB Arena backa hem och stänga till? Förhoppningsvis tvingas SSK anfalla ganska huvudlöst i sin mer desperata jakt på poäng. De är nämligen i rätt stort behov av poäng. Frågan är om de vill mer än oss? Kommer det återigen bli en match som avgörs på ren motivation? Det lag som kämpar hårdast vinner?

Nu tycker jag att Gulsvart minsann har kämpat på bra i de allra flesta hemmamatcherna men det har ju bevisligen inte räckt till. Vår oförmåga att göra mål har allt som oftast grinat oss alla i ansiktet. Vad är det som säger att det plötsligt ska lossna just ikväll?  Det finns inga tecken som tyder på att målfabrikationen plötsligt ska öka just nu - tyvärr!

Men som vanligt kommer man stå där igen. På ståplats. Glo och hoppas. Vad mer kan man göra? Man kan tänka som så att om jag gör mitt och går till hallen så gör laget sitt och vinner matchen. Svårare än så behöver det inte vara......Inga kommentarer:

Skicka en kommentar