16 mars 2009

Vi vann mot Växjö!

Det var med stor spänning man tog sig upp till sin vanliga ståplats denna eftermiddag. Vad skulle hända? Vad skulle ske? På vilken sida hade mitt lag vaknat denna dag. Nöjda och belåtna efter skrällpoäng borta mot AIK senast, eller, hungriga efter mer?

Svaret blev "mitt-i-mellan" kan man säga. VIK gick ut bra, satte lite prägel på matchen, styrde och ställde utan att hota. När man fruktade att energin skulle ta slut och matchen glida över till gästande Växjö blixtrade firma Olausson-Arlbrandt till. Pass och pang! Så enkelt! Ett noll var ett faktum och något att gå på resten av matchen. Första perioden var - stabil - men utan att glänsa.

Andra perioden blev lite rörig. En olycklig bentackling av Växjöspelare på Peter Ström och vi hade plötsligt ett fem mot tre läge! VIK spelade i det läget ganska avaktande i sitt powerplay. Vetskapen om att man hade först två min i fem mot tre och sedan minst tre minuter fem mot fyra drog ned på tempot en aning. Lyckligtvis nötte vi ned Växjös motståndskraft och kunde peta in två puckar. Annars såg faktiskt powerplaý-spelet lite tamt ut. Gick lite långsamt. Men. Två mål var bra utdelning.
Resten av perioden, efter tre noll ledning, gick VIK ned lite i fart och tempo. Det gav Växjö möjlighet att växa in i matchen igen. Tur att vi både har hyggligt backspel samt en bra målvakt just nu. Det kändes aldrig riktigt oroligt!

Tredje perioden började som man kunde förvänta sig. Växjö gick ut hårt och fick välförtjänt in en kvittering till 1 - 3. Just då såg det väldigt segt och slött ut i VIK. Men innan man han få dödsångest tog Ivarsson en timeout och efter det kändes det som om VIK bestämde. Då och då pumpade Växjö på men hade fasligt svårt att komma till bra avslut. Någonstans i röran, mitt i perioden, lyckades ribban på vår målbur stoppa en förflugen puck. Se där vad skönt med lite tur! Sammanfattningsvis en stabil insats utan glitter eller flärd. Det var en dag på jobbet. Växjö var inte alls dåliga men saknade lite spets denna gång. Vi skall alla vara oerhört tacksamma för de "snipers" som finns i VIK denna kvalserie!