23 mars 2009

Mycket nu - och lite hockey!

Slutspelet i ishockey pågår för fullt - någonstans. Men det skrivs om Kvalserien. Tacka Leksand för det! Säga vad man vill om Leksand, och det gör många, men rubriker skapas och media flockas runt den döende svanen. Det tackar vi andra för. Medialt intresse för vår serie är viktigt. Nu när ES-lagen tycks rycka och förstöra spänningen i kvalserien duger Leksands problem bra som substitut. Tack för det LIF!

Nu är det upp till oss själva att återskapa ordningen, och spänningen, samt det mediala intresset för kvalserien genom att piska Leksand i kommande match(Gärna matcher). Men en sak i taget - som gumman sade till gubben - och mjölkade tjuren! Först skall vi gå ut och visa att matchen mot SSK inte var en slump, en sinkadus. Vi är bra - faktiskt. Det är det som är dilemmat med vårt lag denna säsong - tror jag. De vågar inte inse att de faktiskt kan spela riktigt bra ishockey - en hel match, och även i flera matcher!

På annat sätt kan inte jag klargöra att laget fortfarande uppvisar "berg-o-dal-bane-form" under matcher eller i olika matcher. Nu har ju Ivarsson och Poppe låtit samma formationer lira ett antal matcher. Det är nu slut på sökandet efter de rätta uppställningarna. Nu har vi det lag vi har, med vissa brister men även förtjänster, så det är bara att tuta och köra! Inget tjafs. In med näsan i trafiken, för att låna uttryck av känd personlighet från TV.

Jag gillar inte att gå in på individuell spelarkritik. Det spelaren gjort fel är de oftast väldigt medvetna om. Dessutom är det inte konstruktivt att veva repriser på misslyckanden. På det sättet bygger man inte upp självkänslan och självförtroendet hos någon!

Väljer därför omvänd pedagogik. Peka på saker som spelare kan utveckla eller förstärka. Låt mig ge några exempel:

Elias Fälth
En fantastisk skridskostark back med mycket fin känsla i sina handleder. Visar gång på gång prov på detta genom fina uppåkningar. Är det inte dags att ge honom en ny roll i laget? Tydligen litar inte tränarna på honom, defensivt, då han fått stå tillbaka för andra backar, och hamnat lite i kylan. Sätt upp karlen i en kedja! Byt plats på Marcus Söderkvist och Elias Fälth. Är det inte genialiskt tänkt?

Greg Jacina
En defensivt mycket stark forward som arbetar förnämligt i alla boxplay. Tyvärr utnyttjar vi inte alls hans offensiva kvalitéer. Mitt förslag är att sätta in honom mellan Olausson och Albrandt i powerplay. Han skulle passa perfekt att kriga framför mål eller i sarghörnen för att sedan kruta in alla lösa returer från målvakten!

Kvalserien går minsann in i ett mycket avgörande skede. Skall den dö sotdöden eller kommer den att väckas till liv. Förutsättningarna finns till bägge scenarierna. Vinner SSK och RBK var sin match i kommande dubbelmöten ser det rökt ut för oss andra. Vinner däremot SSK, eller, RBK bägge matcherna öppnas vissa möjligheter:

AIK kan vinna dubbelt mot Växjö = +6 poäng
Växjö kan vinna dubbelt mot AIK = +6 poäng
VIK kan vinna dubbelt mot LIF = +6 poäng

Västerås kan därmed hamna på 12 poäng
AIK 10 poäng eller Växjö 10 poäng

Rögle eller SSK 11 poäng!


Med andra ord. Inget är ännu klart. Hoppet skall inte överges. Inga handdukar skall kastas in i ringen. Inga yxor i sjön! Betänk även att om ovanstående, osannolika, men ändå möjliga scenario, skulle slå in så har vi match mot SSK i ABB Arena följande omgång:)


Men nu gör vi som alla andra! Tar en match i taget - typ!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar