25 mars 2009

Västerås IK - Leksand IF

Så stod man där igen. En aning brydd och fundersam. Hur skulle denna match gestalta sig? Vis av hur det sett ut hemma mot Växjö och Rögle förväntade jag mig allt från stordåd till genomklappning. Vad blev det då. Tja, varken eller!

Första perioden ägde vi - i cirka två minuter! Sedan gick laget i dvala. Återigen spelade de gul-svarta som om de hade gummiarmar och ben. Leksand kunde, i kraft av några powerplay, ganska bekvämt ta hem perioden med 2 mål mot 1.


Andra perioden blev ett fall framåt. VIK lyckades peta in en trissa och perioden för övrigt präglades av "tuta och kör" från bägge lagen. Fanns det överhuvudtaget några backar på isen i denna period? Lagen bytte chanser med varandra men Leksand missade alla sina.

Tredje perioden blev som så många gånger förr mot Leksand denna säsong. En transportsträcka mot slutsignalen. Västerås orkade inte mobilisera kraft nog att sätta press mot Leksand som därmed kunde åka hem med tre poäng. Så dumt!


Nu är det så konstigt att jag inbillar mig att vi vinner på fredag. Jag så är det. Leksand hade massor att bevisa i denna match. VIK klarade inte av förväntningarna från hemmapubliken. Till nästa match svänger pendeln över åt andra hållet. VIK förväntas inte vinna utan nu skall Leksand gå ut inför sin publik och ta tre nya enkla poäng. Perfekt! Så när vi summerar veckan kommer vi konstatera att AS-lagen spelat bort varandra från chansen till Elitserien! AIK kommer nämligen att köra över Växjö. SSK kommer att vinna borta mot Rögle! Då kommer tabellen att se ut enligt följande:

Rögle - 14 poäng
SSK - 14 poäng
-----
VIK - 9 poäng
AIK - 7 poäng
Växjö - 7 poäng
Leksand - 3 poäng

Var det så här vi hade tänkt oss det hela innan kvalserien? Tror inte det. Visst kan Rögle eller SSK fortfarande tappa någon enstaka poäng, men, att något av AS-lagen skall gå ifatt och hota ser minst sagt långsökt ut. Än "värre" blir det om Leksand vinner på fredag. Då får vi följande tabell:

Rögle - 14 poäng
SSK - 14 poäng
-----
AIK - 7 poäng
Växjö - 7 poäng
VIK - 6 poäng
Leksand - 6 poäng

För spänningens skull i kvalserien får vi hoppas på att Rögle vinner, SSK förlorar, samt Växjö vinner mot AIK!

Rögle - 17 poäng
SSK - 11 poäng
-----
Växjö - 10 poäng
VIK - 6 poäng
Leksand - 6 poäng
AIK - 4 poäng

Det kommer iofs bli lite tungt för alla Gnagare som hade vissa förhoppningar om spel i Elitserien till nästa säsong!

Hur matchen slutade? Västerås - Leksand 2-4 (1-2)(1-0)(0-2) Dessutom bjöds publiken på extra underhållning i form av inkastning av mynt samt omspolning av is!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar