9 mars 2009

AIK ångar på och Almtuna fick tvärnit...

Så har då våra premiärmotståndare i årets kvalserie träningsspelat. Man valde match mot lokalkonkurenten Huddinge för ändamålet. Syftet var säkert vällovligt men man kan fundera hur de hanterar denna förlust. Vad ville man med matchen? Det vet nog de ansvariga för AIK och förhoppningsvis fick de sina svar. Själv tycker jag det ser bra ut. AIK kan behöva en liten motgång inför fredagens drabbning.

Växjö tog chansen. Hemmavinst mot Almtuna. Konstigt. Denna match tyckte jag AIS spelade bra - då förlorar de! Deras förstaperiod var riktigt bra. Då ångade de på som vanligt. Några olycksminuter i början av andra ställde till det. Så kan det gå. En snubblande back och lite ovaksamhet och Växjö hade vänt på steken. Det går fort i ishockey.

Dagens pinsammaste var nog den trippingutvisning AIS åkte på när det var två minuter kvar. Den Växjöspelare som lyckades trassla in sig själv i Almtunabackens klubba gjorde det bra. Det var lite "italienskt" över det hela. Döende svanen rent av. Den insatsen räddade antaglien Växjö från förlängning.

Inbillar mig plötsligt, tvärtemot vad jg tidigare sagt, att AIS tar hem detta på onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar