8 mars 2009

Snart dags för premiär!

Snart stundar det bistra tider för en inbiten och trogen supporter till Västerås IK. Det skall spelas match på hovet. Fredagen den 13 mars gäller det. (Fanns det inget annat datum att börja spela på?) Känns sådär, vill jag påstå. Det är inte utan att man plötsligt önskar sig en Niklas Lidström, eller två, i laget! Kan man få handicap? Som i golf ungefär. Det kommer nog att behövas.

De kommande dagarna gäller det att förbereda sig mentalt. På vilken fot skall man stå? Hur skall man ta sig an denna mangranna uppgift som supporter? Hm! Förträngning kan fungera. Genom att negligera svårigheterna så finns de inte. Man får göra en "struts"! Gömma undan alla brister som laget har. Istället fokusera på det vi(k) kan. Så gör jag.

Vad är vi då bra på? Hm. Tja. Vi har ett hyggligt powerplay. (Visserligen har det inte fungerat mot AIK, men i alla fall.) Vi har äntligen en riktig förstemålvakt. (Å andra sidan har han släppt in tio puckar på två matcher mot Gnaget). Hm. Blir svårt detta! Men trots allt. Vi är bra som faen i anfallszon. Det är vi. Där skall vi vara. Hela tiden! Då går det vägen.

Genom att överraska AIK med otroligt fyndigt och effektivt anfallsspel skall vi se till att deras egna förväntningar kommer på skam. Kryddar vi detta med att skicka in Greg Jacina i var och vart annat byte för att "boxas lite" blir det nog bra. Han är nämligen oförskämt bra på att "jabba" lite i närkamper utan att domaren märker något. (Är inte alla kanadensare det?)
Sedan får vi förlita oss på att Stefan "Stiffen" Holmgren hittar tillbaka till sitt gamla elaka jag. Då kommer även han att göra stor nytta med sitt muckande vid varje avblåsning. Receptet blir med andra ord:

* Hålla till i anfallszonen!
* In med Greg!
* Reta upp "Stiffen" innan match!


Det kan räcka långt. Sanna mina ord. Offensiv kraft och lite elakhet. Se där nyckeln till framgång!
----

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar