17 mars 2009

Nu gäller det - Vi(k) mot Rögle!

Nu vet man banne mig inte vilket ben man skall stå på. Vilken skön start i årets kvalserie vi har fått. Redan fem poäng i bagaget och kampen går vidare. På onsdag står Ängelholms stolthet för motståndet. Ett lag fyllt av talang, rutin, erfarenhet och en viss Kenny Jönsson. Ett lag som dessutom tagit sig över den tröskel av lidande och ångest som brukar prägla elitserielagens första insatser i kvalserien. Nu har de vunnit två viktiga matcher och är troligen fyllda av tillförsikt. De kommer säkert till denna match med en enda tanke i huvudet. De skall ta tre poäng och det utan att ens anstränga sig över hövan. Efter segern mot Leksand tror de säkert att Västerås blir en munsbit. En munsbit som kan sväljas utan att tuggas. En munsbit som inte ens kommer kräva den minsta rap som eftergift!

Hur skall då vi ställa oss till uppgiften. Har vi en verklig chans att rubba detta lag. Minns att vi genom åren haft fasligt svårt för detta grön-vita lag. Rögle har alltid stått för stadga i sina lagbyggen genom åren. De har haft en celeber förmåga att år efter år kugga in nya spelare i föreningen som producerat på ett förträffligt sätt. Laget har som bekant förärats en ny arena (Lindab Arena) till denna säsong och publikstödet har varit alltid varit solitt. Imponerande starkt gjort av en kommun med endast 40 000 invånare!

För egen del är jag försiktigt positiv. Det finns en liten liten möjlighet till skräll mot RBK. Allt hänger på att VIK kliver upp minst en nivå till samt att Johan Thalberg spelar fortsatt lika besjälat. Då, men först då, kan vi rubba Rögle.

Mina nycklar till framgång i onsdagens drabbning blir därmed:


  1. Få undan pucken, till varje pris, så vi inte blir satta under tryck för länge!

  2. Korta byten.

  3. Klubban mot isen så vi slipper hakningsutvisningar.

  4. Ta jobbet framför eget mål. Bort med Gath – typ!

  5. Kliv inte undan.

  6. In med hela näsan i skiten!

  7. Åk skridskor som aldrig förr!

Kan vi åstadkomma ovan nämnda är halva viktorian vunnen. Vi kommer få våra tillfällen till spelvändningar. Då är det extra angeläget att vi går rakt på mål. Skott, målvaktsblockering och in med nytt folk! Det ser jag som vår chans. Får Rögle vända spelet hela tiden är vi nog rökta. Då kommer vi inte att orka åka med och hakningsutvisningarna riskerar att stå som spön i backen.

Om Ivarsson dessutom coachar lite uppnosigt ser han till att stoppa in Meijer, Olausson och Arlbrandt vid offensiva tekningar.

Med andra ord kan man känna sig lite tillitsfull. Med publikens hjälp kommer våra hjältar att sälja sig dyrt i denna batalj. Förhoppningsvis sitter Röglespelarna, några timmar efter matchstart, dystra till sinnes med en lång lång hemresa framför sig!Dessutom. En gurka är och förblir en gurka! Den kan vara sur, besk, grön, gul, skrynklig, lång, kort, men likt förbannat en - gurka!

1 kommentar:

  1. Intressant och läsvärt! Tror på seger för Västerås även om det blir tufft:)

    SvaraRadera