20 mars 2009

Snart ny match - nya poäng att tävla om.

Så har det runnit lite mer Svartåvatten under stadens broar. Stadens näst största lag, VSK , har tagit sig till Studenternas. Inte illa pinkat. Det var kul att se publiktillströmningen till den avgörande semifinalen. Det visar att Västeråsare sluter upp när det gäller. Vi får hoppas att VIK:s senaste insats inte skrämer bort för många åskådare till nästa hemmamatch.
*
Snart vankas det SSK. Undrar hur det skall bli. Södertäljes stolthet har börjat kvalserien lite taffligt men håvat in nio poäng. Känns lite som om ES-lagen fram till nu fått för mycket gratis. De har ännu inte hamnat under riktig press. Lite märkligt att Växjö, av AS-lagen, varit närmast att skrälla mot SSK och Rögle! De hade ledning i bägge matcherna men fick vika ned sig i tredje perioden mot både SSK och RBK.
*
Om man summerar AS lagens insatser så här långt:
*
AIK
Spelat som förväntat men varit ineffektiva och tappat poäng. Dessutom har inte deras målvaktsspel varit lika starkt som tidigare! 4p
*
Leksand.
Spelat som förväntat men även de saknat riktigt bra målvaktsspel. Sviktat lite i backspelet. Var är Eddie Läck? 0p
*
Växjö
Spelat stabilt i varje match. Hårt arbetande lag som kört i 60 minuter. Har spelat jämt i alla tre matcher utan att få mer än en poäng. 1p
*
Västerås
Spelat mer strikt än under grundserien. Tappade allt mot Rögle. Bra utdelning med fem poäng på inledande tre matcher. 5p
*
Är jag då överraskad av något. Njae. Vete sjuttons. Att vi snodde poäng mot AIK var på något sätt logiskt. Vi hade så mycket att ta igen efter tre raka förluster mot Gnaget. VIK ville mer i den matchen. Laget var troligen bättre mentalt rustat för premiärmatchen än AIK och spelade klockren bortaishockey. Inte vackert men effektivt!
*
Mot Växjö hemma kom en väntad seger även om den inte var glasklar. Det gick lite på halvfart men ända hyggligt kontrollerat. Däremot var plattmatchen mot Rögle mer överraskande. Det var ett "allt att vinna läge" för VIK men tyvärr kom de aldrig in i matchen. Om det berodde på Rögles styrka eller vår egen tafflighet får vi aldrig veta. Gjort är gjort.
*
Sitter just nu och ser över möjligheten att besöka Scaniarinken (heter det så?) och Ejendals Arena nu. Man måste vara på plats där det händer - om det händer:)

Edit: Scaniarinken heter numera :> AXA Sports Center

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar