7 mars 2009

Almtuna mot kvalserien?

Till sist gick då Almtuna segrande ur första matchen i playoff 2. Inte var det mycket skönspel men ingen kan ta ifrån AIS att de verkligen krigade för segern. De kompenserar sina brister i passningsspelet med ett intensivt jagande över hela planen.

Ibland fick man intryck av att AIS hade fem man i anfallszon och fem man i försvarszon - samtidigt! Växjö gjorde enligt mitt förmenande en helt ok bortamatch men de glömde en sak. Anfalla! Det räcker inte med att spela strikt och täppa till bakåt. Inte heller att bara spela ett lysande boxplay. Man måste faktiskt våga anfalla också. Väntade länge på att Växjö skulle lyfta upp spelet men tydligen var de nöjda med oavgjort inför full tid. Det blev de givetvis straffade för. En "indianare" i mittzon gav AIS chansen att vända spelet och 2 - 1 målet var ett faktum.

Det jag funderade på, framför TV:n, var hur sjuttons Herr Kraft fick in pucken! Enligt mitt förmenande såg det ut som om han missade skottet och istället "bromsade" in pucken med skridskorna! Säkert fel - men skumt såg det ut! Målkameror. Kanske något även för hallar inte bara i ES?


Jag är dock övertygad om att Växjö , i kraft av två hemmamatcher, tar sig samman och trycker dit AIS. Med en fanatisk hemmapublik kommer de bäras fram mot kvalserien. Banne mig.


För övrigt måsta jag hålla med min dotter i en sak. Växjös tränare , Jan Karlsson, är inte han väldigt mycket lik en berömd animerad - hm - träskvarelse?


Vem är vem?

1 kommentar:

  1. Kunskapen om hockey är stor hos bloggaren. (Ironi)

    SvaraRadera