11 mars 2013

Playoff till Kvalserien

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: - En helvetes tur vi slapp spela den serien! Örebro som tycktes vara på väg mot KS med stora kliv klev plötsligt rakt ned i ett krondike. Deras resa påminner lite om vår förra säsongen. Vi hade "allt i egna händer" efter en bra start med bortavinst mot Malmö i första omgången. Därefter var det mest en formsak att vi skulle vinna två raka mot Oskarshamn och mer eller mindre säkra platsen i KS. Se, det gick inte alls. Två förväntade vinster blev till två nesliga förluster och säsongen kröntes med ännu ett "sämst när det gäller scenario". 

Men vad ska man säga om BIK Karlskoga? Jag vet faktiskt inte. Finner inte riktigt rätt formuleringar. I takt med att de tappar spelare pga skador spelar de, märkligt nog, bara bättre och bättre för var match som går. Om de får några fler spelare skadade är nog chansen stor att de går upp i ES - med den utvecklingen!

Nu när man kan följa dessa matcher på ett objektivt sätt upptäcker man att våra kommande(!) motståndare har en hel del rasande skickliga spelare i sitt lag. Karlskoga har till exempel en back, Nick Plastino, som imponerar  oerhört på mig. Riktigt spelskicklig. Har även fattat tycke för en viss Fredrik Höggren som är en oerhört potent spelare. Ruggig skridskoåkare och otroligt fina avslut. Och tvillingarna Westerholm. Mycket bra. Men det som imponerar allra mest är nog INSTÄLLNINGEN som hela laget visar upp i match efter match. Kan Gulsvart anamma lite av den inställningen är mycket vunnet!

I dagens match var Örebro alldeles för tafatta och gripna av stundens allvar. Fram till att Karlskoga, aningen turligt, kvitterade till 1-1 såg det mesta ut att gå vägen för kexen. Men sedan blev det tungt. Örebro tappade initiativet och gav bort "momentum" till sina motståndare som därefter mer eller mindre kontrollerade matchen  fram till slutsignalen. När sedan Tim Sandström i Örebromålet slängde in puckar i eget mål var utgången given. Det märkliga , ur mitt grodperspektiv, var Örebros fullständiga inkontinens offensivt. De lyckades inte skapa några vettiga målchanser efter sin kvittering i powerplay till 2-2. Fullständigt uddlösa! 

Så grattis BIK Karlskoga till segern och nu är det bara att köra över Oskarshamn i sista omgången så är saken biff, eller?

Djurgården tog chansen att haka på inför sista omgången. En relativt säker bortaseger med 4-2 mot redan sommarlediga!() Oskarshamn gör att järnkaminerna är med i racet. Men inte ska väl Gårdarna bjudas in till Kvalserien av Örebro och Karlskoga?  Kan inte tänka mig det. DIF får nog sadla om för ännu en härlig säsong i allsvenskan:)

För övrigt noterar jag att Leksandsfans, i vanlig ordning, redan kalkylerat med si och så många segrar mot den eller den motståndaren i kommande kvalseriespel. Jag säger då det....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar