28 mars 2013

Bra start men inte mer...

Leksand blev för starka ännu en gång. Gulsvart tog verkligen chansen, gick ut med glatt humör, och grep det lilla halmstrå som fanns. Första tio i första perioden hade laget chansen att sätta Leksand i ordentligt bryderi men som vanligt, i denna kvalserie, hade vi inte förmågan att sätta de chanser som skapades.

När tio minuter var spelade av matchen hade vi fått ett mål bortdömt(!), missat tre fyra riktigt bra chanser, och verkligen fått Leksand att börja fundera. Fått dem på hälarna. Men sätter man inte sina lägen så blir man straffad. Så även i denna match.

I slutet av perioden fick vi en spelvändning mot oss och Leksand kunde ganska enkelt peta in ledningsmålet till 1-0. Lars Johansson var med, var där med benskyddet, men orkade inte hålla emot. Små marginaler. Leksands första riktigt bra läge i perioden.

I den andra perioden kom Leksand ut hårdare, med mer fart, och tog över allt mer av spelet. Nu var det vår tur att slå ifrån oss. Stundtals lite desperat. Våra egna anfallsförsök strandade oftast i mittzonen och våra avslut mot LIF:s kasse blev allt mer lätträknade. Självklart kommer då vår kvittering, rätt ologiskt, i ett första powerplay. Christoffer Björklund krutar iväg ett slagskott som smiter in bakom en skymd Oskar Alsenfeldt. Målet kommer i slutet av  perioden och får ses som en retroaktiv utdelning på missade chanser i den första.

Den sista perioden fortsätter Leksand sätta tryck mot oss. Ett tryck som ganska snart ger utdelning. Tobias Forsberg styr in pucken, ur konstig vinkel, till 2-1. Då har det gått knappt fyra minuter av perioden och Leksand får precis det momentum de behöver. Ett mål som faktiskt Lars Johansson får ta på sig. Den pucken ska INTE få slinka in.

En stund senare spelar Patrik Hersley, i LIF, upp en scen ur Döende Svanen och får med sig en utvisning på Matt Fornataro. I det efterföljande powerplayspelet trycker Leksand in det matchavgörande målet. 3-1. Tungt!

Efter det är Gulsvart definitivt ett slaget lag.

Att Jens Bergenström sedan ökar på Leksands ledning till 4-1 är mest av akademiskt betydelse.

Summering:
- Återigen är det vår egen oförmåga att förvalta våra målchanser som sätter käppar i hjulet. Med bättre skärpa i avsluten hade vi varit i ledning med ett, kanske två mål, efter första tio. Det duger inte att bränna så många lägen.
- Det som skiljer Leksand från oss är att de gör mål på sina lägen. Vi har nu spelat två matcher som varit väldigt jämna men där Leksands skicklighet i avgörande lägen kostat oss alla poäng!

Leksand vinner till slut matchen fullständigt rättvist. Inget snack om den saken. Men det är då själva faen att vi ska vara så förbaskat uddlösa framåt...