14 mars 2013

Rögle var inte så - farliga!

Rögle - Västerås 2-3
Underbar start på kvalseriespelet. En stabil insats kröntes med tre fina poäng. Det som fungerat  så bra de sista tio omgångarna i grundserien fungerade fortsatt bra även mot dagens motståndare Rögle BK. Vår täta defensiv, vårt hårda hemjobb, vårt tålamod i spelet, firade triumf igen. Ingen kan beskylla oss för att spela sprudlande offensiv klapp-klapp-ishockey ty det är inte vår grej. Istället är vår styrka att vänta ut våra motståndare och sedan attackera vid rätt tillfälle. Det fungerar bevisligen bra.

I dagens match tilläts Rögle transportera in pucken i vår zon men sedan tog det stopp. Ingen jävel fick komma in med puck under kontroll i slottet. Däremot erbjöd vi frikostigt med utrymme till våra motståndare att vistas ute vid sarger och nere i sarghörn.

De dråpliga, eller olyckliga, var att båda Rögles mål tillkom efter att samme back, Stefan Warg, stått på öronen i området runt egen kasse. I allt övrigt gjorde nämnde Stefan Warg, liksom alla andra spelare, en väldigt gedigen insats. Stefans mål fram till 2-1 var riktigt kyligt. 

Lasse Johansson bjöd för en gångs skull på en liten tavla. Rögles mål fram till 2-2 fanns egentligen inte på kartan. Den pucken ska inte få smita in vid första stolpen! Men Lasse är förlåten. I övrigt såg det som vanligt stabilt ut.

Det som imponerade mest på mig, under hela matchen, var det stora lugn som alla spelare i laget uppvisade ute på isen. Väldigt få gånger som man "kasta bort pucken". Istället försökte man hela tiden spela vårdat. Försökte hitta blad. Flera gånger lyckades vi på ett vägvinnande sätt spela oss ur, djupt från egen zon, genom ett fint passningsspel.

Även vårt powerplay var överraskande bra i dagens match. Nu fick vi bara två chanser men redan i vårt första powerplay lyckades vi vaska fram många fina avslut. Så otroligt roligt då att vi kunde avgöra matchen just genom Christoffer Björklunds fina mål i vårt andra pp i slutet av tredje perioden. 

Unge Mikael Frycklund framstår allt mer som säsongens positiva överraskning. Han påminner allt mer om Patrik Berglund i sitt spel. Enda skillnaden, enligt honom själv, är att han är snyggare! Ruskigt fint avslut till 1-0

Att vi är bra i boxplay visste vi innan. Nu vet vi även att det står pall mot lag från ES. Viasats Harald Lyckner var helt salig då han prisade lagets arbete i denna spelform. Han närmast snubblade på orden då han strödde superlativer över hur skickligt vi höll undan motståndarna. 

David Lundbohm fortsätter att överraska på mig. Trots att han inte är så snabb på skridskorna lyckas han ta sig fram och till målchanser. Idag kunde han tagit några fler avslut när chanser dök upp. Istället valde han att droppa pucken, bakåt, vilket gav Rögle möjlighet till spelvändningar. Men i det stora hela ännu en mycket fin insats av den mannen.

I övrigt måste jag säga att alla backar klarade av premiären på ett mycket bra sätt. Alla forwards jobbade föredömligt och bidrog till lagets seger. Kämpen Viktor Mårtensson klev in några byten och, sin vana trogen, tryckte upp några Rögleiter i sargen. Härligt!

Leksand - SSK 3-1
- Att Leksand skulle vinna hemma mot SSK var ingen högoddsare. Nu är de nästan i Elitserien - igen!

Timrå - Örebro 3-2 (str)
- Örebro gör det otroligt bra som åker direkt från Hovet, upp till Timrå, och närapå snuvar hemmalaget på en "given" seger. Nu fick de nöja sig med en poäng efter strafförlust men den poängen kan bli viktig!

Nu är vi med! Underbart....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar