2 mars 2013

Matchen




Karlskrona - Västerås 16:00
Tänk så det kan bli. Att allt ska avgöras den sista omgången av en femtiotvå omgångar lång serie! Förmodligen är det själva tanken med seriespelet att det ska avgöras så nära slutet som möjligt. För oss supportrar är det bara att hålla ut. Har vi våndats och lidit i femtioen omgångar klarar vi självklart av femtiotvå. 

Matchen idag gäller mycket. Det handlar om att bryta mönster, att visa karaktär, göra sitt jobb, leverera det förväntade, inte vika ned sig eller kort sagt ska laget gå in och göra precis som vanligt. De ska göra sitt bästa! Inga märkvärdigheter alls, egentligen.

Vi supportrar, media, och andra proffstyckare vill dock gärna lägga till fler attribut och variabler för att påvisa minst elva olika sätt att misslyckas på. Det blir liksom mycket roligare, mer dramatisk, på så vis. Förhoppningsvis spiller inte dessa spekulativa tankar över på spelarna i laget. För dem är det faktiskt bara match nummer femtiotvå i seriespelet. 

- Det finns de som envist hävdar att "laget alltid viker ned sig när det gäller". Till dem säger jag bara: - Åtta raka matcher utan förlust! Är det att vika ned sig?

Om några timmar skrinnar Gulsvart ut för att avrunda årets seriespel. De möter en motståndare, Karlskrona, som sedan länge förberett sig för negativt kval. Ett Karlskrona som, i motsatts till Asplöven, inte lyckades hitta rätt kostym för att klara fortsatt spel i Hockeyallsvenskan.  Nu har de sin chans att rädda säsongen, föreningens ära, supportrarnas gunst, genom ett framgångsrikt kvalspel. 
För Karlskrona handlar det säkerligen om att ta sig igenom omgång femtiotvå på ett hedervärt sätt men utan att riskera för mycket. De vill garanterat, med respekt för andra lag, göra en så god insats som möjligt. Men, sannerligen säger jag eder alla, i deras skallar ryms redan tankar om det som kommer efter omgång femtiotvå - det negativa kvalspelet.
Gulsvart kommer därmed, högst sannolikt, ställas mot ett lag som spelar avslappnat och helt utan press. Får Karlskrona något mål med sig från start kan det plötsligt bli "kul" och "festligt" att spela för dem. Ett sådant scenario ska vi helst undvika. Istället gäller det nog att markera närvaro så "brutalt" som möjligt. Markera att "det kommer göra ont" för att skapa en målchans vilket sannolikt är bästa medicinen för dagen. Möter KHK tillräckligt hårt och rejält motstånd redan från start kan de mycket väl stryka flagg omgående. De ska genast få upptäcka att kostnaden i antal blåmärken är större än vinsten i form av målchanser...

Segerreceptet ser därför ut enligt följande:
- Strikt och disciplinerat spel i egen zon (lyft ut pucken om det krisar)
- Smälla på i närkamper (sargen ska bågna)
- Ta inga fångar framför eget mål (de ska bara bort)

Vi är ett bättre lag än Karlskrona. Vi ska vinna denna match. 

Mitt tips: 2-5







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar