18 mars 2013

Örebro!Av: GurkOlle

Dags igen för match i Kvalserien till Elitserien. Under dagen har jag grunnat en del över morgondagens match.  Spännande ska det bli även om man inte vet hur det blir. För det kan bli  lite hur som helst. När Örebro kommer på besök stiger nämligen blodtrycket lite extra. Både hos publik och spelare. Det är trots allt lite speciellt med Närkingar. De är lite "annars". Lite udda. Nästan lite ovanliga. Men snälla. Tror jag. En gång i tiden hade Örebro till och med ett bandylag. Och ett fotbollslag. Nu har de bara ett hyggligt ishockeylag att ty sig till.
- Strängt taget är det rätt synd om Örebroare som tvingas bo i  - Örebro! 

Då har vi Västeråsare det betydligt bättre ställt. Framför allt har vi ett ishockeylag som är rejält. Ett lag som för tillfället för tankarna till en tid då män var män och gröt med lingonsylt intogs som kvällsvard. En tid då man rakade sig med lien och rörde om i kaffet med grepen. Vindkarga män med stål i blick och handslag som knäckte kokosnötter. Just så är våra krigare i Gulsvart. Varken mer eller mindre. Tycker faktiskt lite synd om dessa bräckliga Närkingar som nu ställs mot furans och viddernas män. 

Jag kan dock till viss del ursäkta alla Örebroarna. De vet ännu inte om sin underlägsenhet ty de lever i ett tillfälligt rus av hänförelse. Förblindade av tillfälliga framgångar. Att vinna mot Djurgården och BIK Karlskoga i förkvalet är förvisso duktigt gjort men intet mot vad som nu väntar dem i ABB Arena. I värsta fall blir det rena massakern. Ett manfall utan dess like. En förnedring som de får bära med sig i evinnerliga tider. 

För den som inte varit med förr så passar bloggen gärna på att påminna om tidigare möten i Kvalserien mot just Örebro. Speciellt i ABB Arena. Eller Rocklundahallen. Min ödmjukhet förbjuder mig att skrodera allt för mycket om hur utfallet blev i dessa matcher....

Nu ska vi inte avskriva Örebros möjligheter alldeles. Vi måste faktiskt tillskriva dem några få förtjänster. Peter Andersson, tex, är alltid välklippt. Inte ett hårstrå brukar ligga fel. Sedan har de trollgubben Conny Strömberg i laget. Mannen med den besynnerliga skridskotekniken! Han åker inte skridsko, nämligen. Titta gärna själva under morgondagens match så blir ni själva varse. Han springer nämligen skridsko! Just så är det. Han springer tio meter, glider tre, för att springa tio igen. Men han springer rätt bra kan man säga.

- Min personlige favorit hos Närkingarna är dock Emil "Skägget" Kåberg. Kan man låta bli att älska en sådan profil trots att han spelar i alldeles galet lag?

För oss vore det förträffligt om vi fick tillbaka några av de skadade spelarna. Jonte Berg och Robert Kimby kommer att behövs. 

För övrigt ska det bli intressant att möta ett lag från allsvenskan igen. Vilken typ av spel blir det nu? Mot Rögle backade vi av och tillät motståndarna att hålla i pucken. Det gick bra. Mot Timrå klev vi på mer och var mer aggressiva för att vinna tillbaka pucken högre upp i banan. Det gick också bra. Vilket lag kommer vilja föra matchen denna gång?

Senast Örebro var här, och vann(!), valde de att spela väldigt enkelt. Sarg ut. Sarg ut. Sarg ut. Inga som helst risker med spelet i egen zon. Det fungerade utmärkt den gången. Vi fick börja om, börja om, börja om och möttes hela tiden av ett väl samlat Örebro. Speciellt i sista perioden i den förlustmatchen stångade vi våra pannor buliga mot Örebros samlade trupper vid egen blå.

- En bra idé kan vara att göra första målet! 

Övriga matcher:
Rögle - Leksand X2
- Tror Leksand reser sig och tar en nödvändig seger. De är nog rätt bittra efter genomklappningen mot Örebro senast och vill visa vad de kan!
Timrå - SSK 2
- Timrå är lite för uddlösa framåt. Men bra bakåt. SSK är lite desperata och kommer gå hårt för seger. Lite "sista chansen" för dem. Motivation slår klass. 

Dagens #Twitter
Krossa Örebro!

6 kommentarer:

 1. Underbart inlägg! :) Lycka till ikväll, hoppas och tror dock att vi kommer hämta hem 3 sköna poäng till Örebro! Ses i ABB arena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte jag. Har konsulterat mina akvariefiskar. De har ungefär samma insikt som Leif Boork. Fiskarna tror på - seger!

   Radera
 2. VIK-ÖREBRO 1-6, förlust ikväll kära västeråsare, men misströsta inte, det blir VIK som följer med Örebro till Eliserien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bah! Den dagen Lars Johansson släpper in sex kassar ska jag personligen moona framför Västerås Slott...

   Radera
 3. Lycka till min kära VIK.
  Har en bra känsla inför kvällen derby, vi vinner 3-1 .
  Det blr verklingen kul om Örebro följer med VIK till Eliserien.

  Västerås Västerås Västerås ooo vi älskar VÄSTERÅS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner samma. En övertygande känsla. Skön känsla. Tre poäng - Tre poäng - Tre poäng ....

   Radera