20 mars 2013

SSK

Noll poäng efter tre matcher. Det är Sportklubben dystra facit av inledningen på Kvalserien. 0-3 mot LIF, 1-4 mot Rögle, 1-4 mot Timrå. Lite mål framåt och mest insläppta bakåt. Ser onekligen lite dystert ut för anrika SSK. 

Sett över säsong har vi haft det väldigt marigt i våra möten mot SSK. Visserligen rätt jämna kamper men vi har allt som oftast haft svårt att freda oss mot deras kreativa anfallsspel. Förlust - förlust - förlust - vinst är den matchsvit vi har denna säsong mot morgondagens motståndare. Känns lagom munter.

Vad kan vi då förvänta oss i morgondagens kamp?

I matchen mot Örebro gjorde hela laget ett rätt blekt avtryck under de första två perioderna. Mycket märkligt på många sätt. Att inte kunna tända till och komma ut taggade inför sin hemmapublik är lite oroväckande. Örebro fick en tämligen behaglig resa mot tre poäng. Inte vad man hade förväntat sig. 

Förhoppningsvis kan laget rycka upp sig när det nu blir spel på bortaplan. Bevisligen är vi starka där. Om jag inte missminner mig var vi det starkaste laget under grundserien. Vi har åtminstone fem raka bortasegrar i bagaget. Minst. 

Vårt spel fungerar tydligen allra bäst när vi har en motståndare som vill anfalla. Gärna lite huvudlöst. Då är vi skickliga på att vända och slå tillbaka. Hårt och kraftfullt. SSK sprang bort sig mot Rögle i sin offensiv och vi får hoppas på att historien upprepar sig. Scenariot torde bli att hemmalaget driver på för att göra några snabba mål. Äntligen få lite utdelning. Kan vi hålla emot en första anstormning blir det säkert läge för oss genom att tålmodigt invänta våra motståndares misstag. 

Hur kommer det då att gå? Tja, det är omöjligt att sia om detta. I den värsta av världar får SSK snabb utdelning och kan spela ut för fulla muggar. Då kan det ta en ände med förskräckelse. Lyckas vi däremot hålla oss till vår matchplan öppnas möjligheten för oss att stänka in någon kasse för att sedan försvara vår ledning.

Mitt tips får bli 2-2 och avgörande på straffar!

Lite Silly:
- Enligt rykten på #twitter är det en målvakt på ingång till Gulsvart. En tänkt ersättare för Lars Johansson som anses förlorad till Luleå. Det är en gammal bekant. Erik Ersberg  Enligt ryktet väljer han mellan spel i HV71 eller att återvända till sin moderklubb! Se även denna länk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar