23 mars 2013

Kringlorna krånglade sig till tre poäng!

Just nu saknar jag Greg Jacina!

Det blev lite allt möjligt i matchen mot SSK. Hade skisserat på ett antal olika scenarier för mig själv och med facit i hand som fick jag både rätt och fel. Jag fick rätt i att SSK skulle vara lite "desperata" i sina offensiva attacker men fick dessvärre fel då jag trodde vår defensiv skulle kunna stå emot detta.

Period 1
Första perioden gjorde vi en anständig insats. Inte mer. Fortfarande ingen riktig glöd i spelarna. Mer försiktigt avvaktande. Klev inte fram ordentligt i offensiven och duttade lite väl mycket i defensiven. SSK tackade för detta och växte in mer och mer i matchen. Om de eventuellt hade några ångesttankar inför matchen så försvann dessa definitivt i den andra perioden. SSK vinner perioden med 1-0.

Period 2
Trots att vi inledde perioden strålande, mål av Marcus Eriksson, och kvittering till 1-1 blev detta Södertäljes period - fullständigt! Överkörning, var ett snällt omdöme. Kross, låg närmare till hands. Det märkliga var att när perioden blåstes av stod det 2-2(!) på tavlan! Ett fullständigt missvisande resultat sett till spelet i perioden. I periodens sista minut pangade nämligen David Lundbohm in kvitteringen via ett slagskott från blå i powerplay. Skotten vann SSK med 18-4!

Period 3
Inför sista perioden närde jag en förhoppning om att kvitteringen till 2-2 skulle ge råg i ryggen inför avgörande i AXA Sport Center. Men ack så jag bedrog mig. Det var fortsatt SSK som ångade på och fick även rättmätigt ett mål fram till ledning med 3-2.

Först i slutet av matchen, med sex man på isen, visade vi upp lite av den glöd och frenesi som gav oss två segrar i inledningen av Kvalserien. Dock var vi fortsatt alldeles för uddlösa i våra attacker. Visserligen lastade spelarna in skott på skott mot SSK:s kasse man någon egentlig farlighet lyckades vi tyvärr inte skapa.

Summering:
- Piss och skit! På samma sätt som i matchen mot Örebro tycks vi inte längre tro på vår egen förmåga. Istället för att ta initiativet lämnar vi över till motståndarna att diktera villkoren på isen. Inte ens vårt i normala fall så säkra backspel firade triumfer i denna match. Istället uppstod lite "hönsgård" när ynglingarna i SSK snurrade som värst i vår zon.
- SSK vann denna match fullständigt rättvist sett till de chanser som skapades. Vi ska helt enkelt vara tacksamma att vi kom så pass billigt undan i målprotokollet.