23 mars 2013

Kringlorna krånglade sig till tre poäng!

Just nu saknar jag Greg Jacina!


Det blev lite allt möjligt i matchen mot SSK. Hade skisserat på ett antal olika scenarier för mig själv och med facit i hand som fick jag både rätt och fel. Jag fick rätt i att SSK skulle vara lite "desperata" i sina offensiva attacker men fick dessvärre fel då jag trodde vår defensiv skulle kunna stå emot detta. 

Period 1
Första perioden gjorde vi en anständig insats. Inte mer. Fortfarande ingen riktig glöd i spelarna. Mer försiktigt avvaktande. Klev inte fram ordentligt i offensiven och duttade lite väl mycket i defensiven. SSK tackade för detta och växte in mer och mer i matchen. Om de eventuellt hade några ångesttankar inför matchen så försvann dessa definitivt i den andra perioden. SSK vinner perioden med 1-0.

Period 2
Trots att vi inledde perioden strålande, mål av Marcus Eriksson, och kvittering till 1-1 blev detta Södertäljes period - fullständigt! Överkörning, var ett snällt omdöme. Kross, låg närmare till hands. Det märkliga var att när perioden blåstes av stod det 2-2(!) på tavlan! Ett fullständigt missvisande resultat sett till spelet i perioden. I periodens sista minut pangade nämligen David Lundbohm in kvitteringen via ett slagskott från blå i powerplay. Skotten vann SSK med 18-4!

Period 3
Inför sista perioden närde jag en förhoppning om att kvitteringen till 2-2 skulle ge råg i ryggen inför avgörande i AXA Sport Center. Men ack så jag bedrog mig. Det var fortsatt SSK som ångade på och fick även rättmätigt ett mål fram till ledning med 3-2.

Först i slutet av matchen, med sex man på isen, visade vi upp lite av den glöd och frenesi som gav oss två segrar i inledningen av Kvalserien. Dock var vi fortsatt alldeles för uddlösa i våra attacker. Visserligen lastade spelarna in skott på skott mot SSK:s kasse man någon egentlig farlighet lyckades vi tyvärr inte skapa.

Summering:
- Piss och skit! På samma sätt som i matchen mot Örebro tycks vi inte längre tro på vår egen förmåga. Istället för att ta initiativet lämnar vi över till motståndarna att diktera villkoren på isen. Inte ens vårt i normala fall så säkra backspel firade triumfer i denna match. Istället uppstod lite "hönsgård" när ynglingarna i SSK snurrade som värst i vår zon. 
- SSK vann denna match fullständigt rättvist sett till de chanser som skapades. Vi ska helt enkelt vara tacksamma att vi kom så pass billigt undan i målprotokollet. 

Spelarkritik:
- Väljer att inte lyfta fram någon enskild spelare. Alla jobbade arslet av sig, som vanligt, men ingen lyckades omsätta det hårda arbetet till vår egen fördel. Bättre lycka nästa gång..

Kämpa VIK!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar