1 mars 2013

Örebrojävlar!

Pannkaka är inte dumt!

Himmel eller pannkaka, var den stora frågan och svaret blev - pannkaka. Inför en månghövdad publik skulle Gulsvart säkra sin plats i årets Kvalserie till ES. Men, se det gick inte alls. Förvisso fanns chansen långt in i tredje perioden men denna gång var ingen bra gång. Istället för klang och jubel blev det huvudvärk och feber, typ. "Hur ska de bli nu då", undrade vi på läktaren när slutsignalen ljöd? 

Matchen var lite märkvärdig på det sättet att båda lagen vinnlade sig mer om att inte gå bort sig än att verkligen försöka göra mål. Det var hängslen och livrem på vid alla anfall och lagen var oerhört noga med att få ned puckuslingen djupt för att undkomma olustiga spelvändningar. Ibland tog det sig uttryck i att backar inte ens vågade skicka iväg pucken mot mål när läge fanns. Rädslan var stor att pucken skulle studsa fel och därmed duka för en kontring..

Man kan säga att det var väldigt jämnt mellan två jämnstarka lag. Örebro visade upp lite mer kreativet i anfallsspelet medan vi var lite mer bekväma i egen zon. Trots detta så var det några få sekunders ouppmärksamhet i defensiven som bjöd Örebro möjligheten att trycka in två kassar. Man kan visserligen hävda att målen skapades tack vare motståndarnas skicklighet men det känns bättre att påtala att "allt handlade om tur". För så är det ju! Vi står för skicklighet medan motståndarna helt förlitar sig på turen och slumpen...

Vi klarade av att spela hem åtta raka matcher utan förlust vid full tid. Vi skramlade ihop 23 av 24 poäng. Vi släppte in få mål och målvaktsspelet var stundtals briljant. Vi gick från uträknade till medräknade. Laget som skulle "sjunka som en sten genom tabellen" visade på det motsatta. Det finns med andra ord mycket att vara stolt över som Gulsvart supporter! Vi dessutom ligger fortfarande kvar på en tredjeplats i tabellen och har allt i egna händer.

Så vad hänger vi läpp för? Finns ingen anledning. De som ska hänga läpp är Djurgården och BIK Karlskoga som inte kan påverka utgången själva. Även om de vinner sina matcher kan de komma att stå där med lång näsa! 

Det enda som svider i gurkskinnet är det faktum att just Kalle Olsson blev vår baneman, den jäveln! Släkten är värst, heter det ju. Men nu är just Kalle en sådan sympatisk person och spelare att man är beredd att förlåta tilltaget. Bara det inte upprepas! Däremot anser jag Conny Strömbergs mål vara av mer underordnad betydelse. Visserligen blev det vinstmålet man utan Kalles mål hade det inte varit lika mycket värt...

Hur ska man egentligen summera matchen, objektivt
- Jag tycker inte vi hade samma tryck i spelet som tidigare matcher. Det såg lite segt och tungt ut för flera spelare. De första två perioderna ger jag godkänt, men inte mer. Den tredje var inte bra ur ett Gulsvart perspektiv. Vi orkade inte alls sätta press mot Örebro som ganska enkelt kunde hålla emot och slutligen vända matchen till sin fördel.

- Samtidigt mötte vi nu ett lag med stort självförtroende som genomförde en mycket bra bortamatch och man kan sällan spela bättre än vad motståndarna tillåter. Örebro gjorde oss sämre genom sitt effektiva bortaspel. Jämför gärna med hur vi spelade borta mot Leksand. Då drog vi ned på tempot och stängde effektivt av Leksands offensiv. Denna gång fick vi smaka på samma medicin...

Bara att säga grattis till Örebro för en väl genomförd match och för oss att ta nya tag på lördag....

Sist men inte minst vill jag lyfta fram det fantastiska TIFO som genomfördes innan match! Mäktigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar