28 februari 2013

Så går det - omgång 51


Kvällens omgångar i hockeyallsvenskan. För den som inte orkar vänta kommer här resultaten:

BIK Karlskoga - Leksands IF
- Ett heltänt BIK kommer ut och kör över ett stillastående Leksand under första perioden. Trots massivt spelövertag lyckas inte BIK få in mer än en puck i kassen. Under andra perioden vaknar masarna till och börjar ta över matchen. Innan perioden är slut har man vänt på steken och leder inför sista perioden. Matchen står och väger länge innan Leksand dödar matchen med två snabba mål. BIK får inrikta sig på förkval.
Tips: 2-4

Djurgårdens IF - Karlskrona HK
- Ett till början lojt och krampaktigt DIF har stora problem mot ett avslappnat KHK. Första perioden slutar mållös och publiken börjar visa sitt missnöje med spridda burop och visslingar. Den andra perioden blir bättre ur Djurgårdsperspektiv men KHK hänger med överraskande bra. Inför sista perioden har DIF endast ett mål upp och publiken misströstar. KHK gör en av sina bästa perioder på bortais under säsongen och lyckas ta matchen till förlängning. Djurgården vinner i sudden men är borta från striden om direktplats till KS!
Tips: 2-2 (3-2)

Troja Ljungby - Malmö Redhawks
- Otroligt nog har Malmö fortfarande chansen att nå playoff. Och man tar den chansen. Troja har inget att spela för och gör en blygsam insats. Från Oskarshamn kommer genast anklagelser om läggmatch.
Tips: 2-6

IK Oskarshamn - Asplöven HC
- IKO som länge haft matchboll i kampen om den sista playoffplatsen går på ännu en mina. Ett vilt kämpande Asplöven, som behöver poäng för att klara kontraktet, vinner med uddamålet. IKO förlorar därmed sin tredje raka match. Supportrarna skyller förlusten på Evan McGrath som skrivit koktrakt med Västra Frölunda under pågående säsong.
Tips: 3-4 

Mora IK - Tingsryds AIF
- Efter en miserabel säsong har Mora fortfarande chansen att knipa den sista playoffplatsen. Trots hemmaplan kommer man gå bet på uppgiften. Tingsryd som nu måste vinna en match blir för starka. Matchen går till förlängning där TAIF avgör på straffar!
Tips: 3-3 (3-4)

Södertälje SK - Almtuna IS
- SSK klara för KS. Nu handlar det om att bevaka andraplatsen för att få fördelar i kvalserien. De möter ett Almtuna med bra form. Matchen blir jämn och oviss in i det sista. Med fem minuter kvar av matchen kommer avgörandet. Almtuna drar på sig en utvisning och Mikael Nylander sätter upp Damien Fleury som sätter det avgörande målet. Ridå Almtuna och säg hej till negativt kval!
Tips: 2-1
Västerås HK - Örebro HK
- Derbydags. En klassiker. Två lag med bra form. Ett offensivt starkt och välspelande Örebro mot ett defensivt ramstarkt Västerås. En match som betyder mer än poäng. Här gäller att visa vem som är tuffast, bäst, och starkast. Här gäller att pinka in revir. Risken finns att vi möts igen och till dess gäller att sätta sig i respekt. Lager kommer turas om att föra och matchen tas till förlängning. Där drar vi det längsta strået med mål av Eric Johansson! Kvalserien, här kommer vi........
Tips: 3-3 (4-3)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar