26 februari 2013

Så går det..


Bloggen väljer att på ett mer påtagligt sätt ta ställning till de återstående omgångarna av Hockeyallsvenskan. Därför kommer nu resultaten för kvällens omgång:


Troja - Mora
- Ett avslappnat Troja med en nöjd Herr Ross i förarsätet fortsätter sin Odyssé mot sommaruppehållet. Föreningen har sitt på det torra sedan länge och är både mätta och förnöjda. Dock vill man samla in så många poäng som möjligt och därmed ta med sig en fin avslutning inför nästa säsong. Mora, å andra sidan, med Herr Wener i spetsen, fortsätter sin Golgatavandring. Inget får de gratis. Allt är emot. De gör kanoninsatser i omgång efter omgång, dominerar spelet, men får inga poäng. Herr Wener suckar, stönar, och hittar nya ursäkter. Inte heller idag blir det poäng. Efter denna omgång blir det ridå, på riktigt. Då hjälper inte ens en anmälan till Disciplinämnen längre..
Tips: 5-1

Almtuna - IKO 
Uppsalas stolthet har hastigt och lustigt bjudits in till nytt kontrakt. För ett antal omgångar sedan låg man åtta(8) poäng bakom rivalen Tingsryd. Man åkte ned till Nelson Garden Arena och lyckades med konststycket att vinna! Detta trots att TAIF, vid ställningen 1-1 i sista perioden, fick chansen att spela 5-4 i fem minuter! Där avgjordes nog hela bottenstriden till Almtunas fördel. Det blir tre nya fina poäng idag och därmed för IKO sikta in sig på nästa match för att säkra spel i förkvalet.
Tips: 4-1

Malmö - Södertälje
Dags för MIF att visa upp sin bättre sida igen. Hemmapubliken behöver det efter en vårsäsong mest i moll. Trots en fin avslutning av höstsäsongen finner vi återigen Malmö på en blygsam nionde-plats i serien. Orsaken är givetvis den räcka av förluster laget radade upp i början av vårsäsongen. Vi minns alla Mats Lusth´s utspel då han hävdade att "Malmö är det lag som kommer tjäna på att NHL-lockouten upphör". Det blev inte riktigt så, typ! Nu tror jag dock MIF tar sig samman och vinner hemma mot SSK. Nu handlar det helt enkelt om att återvinna lite av supportrarnas förtroende. Att återupprätta lite av den heder som gått förlorad säsongen 2012/13.
Tips: 6-2

Karlskrona - BIK Karlskoga
Ett KHK som sedan länge förberett sig mentalt för att negativt kval har allt mer börjat få ihop sitt spel. Speciellt på hemmaplan. Senast fick IKO vända hem utan poäng. Viktigt för KHK att de tar med sig så mycket positiva vibbar som möjligt till sitt kvalspel. De möter ett BIKKarlskoga som radat upp förluster den senaste tiden. Här finns det risk för skräll. Får inte BIK håll på KHK snabbt så kan det bli ännu en förlust för  Skogsraggarna. 
Mitt tips: 3-3 (3-4)

Leksand - Örebro 
Kommer Leksand gå för 50, 60, 70, 80, 90, eller 100%? Svaret får vi efter matchen. Vid förlust är det självklara svaret att "man sparat på krafterna" och att "man inte gått mer än 45%", typ. Sätter man in Hanses i mål så vet vi redan från start. Då är de inte intresserade av att vinna. Örebro har fortfarande en mikroskopisk chans att ta en direktplats men då måste de vinna sina tre återstående matcher. De spelar i tur och ordning mot LIF, VIK, och BIK. Tufft program. ÖHK spelade bra senast hemma mot DIF och ska inte räknas bort trots tunga avbräck i spelartruppen.
Mitt tips: 2-5


Västerås - Asplöven




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar