19 februari 2013

Segt Malmö överkört och hemkört!

Västerås - Malmö 4-1
Det bidde aldrig någon riktigt match mot Malmö denna gång. The Red Hawks uppträdde mer såsom The Ded Hawks i gårdagens match. Faktum är att det matchscenario som spelades upp var kusligt likt förra hemmamötet. Även den gång kom Gulsvart ut och fullständigt körde över MIF under första perioden. Skillnaden då, mot nu, var utdelning på hårt slit och flit. Nu var det vi som fick målen med oss även om utdelning till en början var rätt mager. Första målet kom via backskott och styrning i mål av David Lundbohm. Om pucken gick via benskydd eller klubba låter jag vara osagt. Mål blev det. Dock det enda vi mäktade med under första perioden trots många fina chanser.

Somliga på läktaren började under pausen dra paralleller till förra mötet och menade att vi behövde något mål till för att känna oss säkra. Så påpassligt då att vi stänkte in 2-0 redan efter tjugoåtta sekunder i den andra perioden. Matt Fornataro snodde pucken av en sömnig MIF-back och serverade David Lundbohm som enkelt lade in trissan i nätet. Suveränt! Det var inte sista gången denna match vi snodde pucken av sömndruckna motståndare. Stundtals var det lite lyteskomik över tillställningen då MIF inte ens klarade av att slå pucken till icing! Ännu ett mål föll i den andra perioden då Marcus Söderkvist lyfte in pucken från backposition och, självklart, David Lundbohm höll sig framme med klubban och styrde in sitt tredje mål för kvällen.

Efter vårt tredje mål sjönk kvaliten på spelet. Malmö syntes inte ha kraften att gå till anfall och Gulsvart såg lite lagom nöjda ut med resultatet på tavlan. Inte ens när vi bjöds på spel fem mot fyra lyckades laget sätta något större tryck mot Malmös mål. Man såg helt enkelt lite loja och tillbakalutade ut. Spelade mer av tiden än jobbade för ännu ett mål framåt.

Tredje perioden blev mest en expeditionsaffär. En inväntan på slutsignalen. Malmö lyfte upp spelet en aning, och vad annat var att vänta, och Gulsvart nöjde sig med att artigt lägga ut pucken i mittzon och låta MIF vända om, igen och igen.

Självklart fick Malmö lite utdelning för sitt slit och reducerade till 1-3 med knappt tre minuter kvar och valde snabbt att ta ut målvakten. Tack för det sa Kenneth "Bacon" Bergvist som snappade upp pucken i egen zon , la den på bladet  på Matt Fornataro, som skrinnade ut i mittzon och la in pucken i övergiven kasse. Skönt med 4-1 på tavlan. Bra med ännu ett mål. Kampen mot DIF handlar som bekant om just målskillnad. Just nu har vi några mål upp på dem vilket kan bli avgörande när tabellen summeras efter sista omgången.