17 februari 2013

Nu ställs allt på sin spets..

Efter fyrtiosex omgångar ställs nu laget inför skranket. Ska allt falla kommande sex omgångar eller får vi uppleva något vi saknat de senaste tre säsongerna? Vi har haft en oförmåga att knyta ihop säcken, ta vara på  våra chanser, på ett enerverande dåligt sätt. Antingen i slutfasen av serien eller i det efterföljande playoff-spelet. 

Förra säsongen bjöds vi flera möjligheter under slutomgångarna att ta in på BIK Karlskoga och snuva dem på den åtråvärda tredjeplatsen. En plats som innebar spel i kvalserien. Blir det samma visa denna gång? 

På måndag möter vi Malmö hemma i ABB Arena. Ett Malmö som fått stopp på sin makabra förlustsvit(8 raka) och ännu har chans att nå playoff. Senaste två matcherna har Malmö lyckats vinna, om än med viss möda, och vill naturligtvis ta tre nya poäng. Vi kan med andra ord inte räkna med annat än att Malmö kommer bjuda upp till dans, på alla sätt. 

Som vanligt kommer matchen vinnas av det lag som har bäst inställning, som är hetast, som är beredda att offra mest. Förhoppningsvis är det Gulsvart som drar det längsta strået men jag är inte alls säker, inte säker på minsta sätt...

Trots att vi har vunnit de fyra senaste matcherna, mot mycket bra motstånd, ser jag inte oss som favoriter i morgondagens drabbning. Vad vi gjorde för några dagar sedan är nu helt ointressant, har inget värde, betyder nada. Våra insatser senast genererar inte en enda poäng i morgondagens match. Inte ännu, i alla fall.

Den stora frågan blir om laget kan undgå att drabbas av stundens allvar och istället bara gå in och göra sitt jobb i sextio minuter. Alla spelare vittnar om hur kul det är att spela matcher då det verkligen gäller något och brukar hävda att "det är det bästa som finns". Hög tid nu för spelarna i Gulsvart att leva upp till detta. 

Ett mycket stort ansvar vilar även på våra tränare under de avslutande omgångarna av grundserien. Nu finns inte längre några ursäkter. Laget är i princip helt skadefritt, alla spelare finns tillgängliga, och man har haft fyrtiosex omgångar på sig att förbereda laget inför slutspurten. Nu ska allt sitta, allt fungera. 

Nu handlar det "bara" om att alla spelare ska nå sin pik. Nu måste alla upp på sitt max. Nu räcker det inte att göra 95% i sitt byte. Här är det "all in" som gäller i varje byte, varje period och match, fram till att säsongen är över. Inget annat duger...

Malmö kommer garanterat gå "all in" mot oss under morgondagen och då måste vi vara där, redo, beredda, och ge tillbaka med samma mynt....

Tips: 4-2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar